Småkockarna – matlagningsskola för barn 


Igår hade jag hjälpt Madeleine på Småkockarna med ett litet bloggevent. Eftersom bebis nu hunnit bli dryga 2v så var vi också med. 

 

img_9523

Alla barn fick börja med att tvätta händerna och sätta på sig sina egna små kockkläder. 

img_9524

img_9527

Oscars outfit; T-shirt Maxomorra & shorts Geggamoja.

img_9540

img_9537

 

img_9541

img_9543

img_9544

Det är 16 köksplatser och alltså plats för 16 barn samtidigt. Alla barn har sina egna köksredskap och följer steg för steg hur de ska göra med matlagningen. 

img_9559


Madeleine och hennes kollegor var verkligen fantastiska och lugna. Alla barnen följde deras instruktioner noggrant och man märkte verkligen hur roligt barnen tyckte att det var. Alla hade full fokus på det de gjorde. 

 

img_9587

Småkockarna är en matlagningsskola som riktar sig barn mellan 5-8 år samt 9-12 år. Tanken är att lära ut hur det på ett enkelt sätt går att laga god och hälsosam mat .Ett extra plus för att de använder sig  av ekologiska och närodlade råvaror .

Helt enkelt att skapa nyfikenhet kring mat och matlagning för barn.Idén till Småkockarna föddes när Madeleine som driver Småkockarna fick ett barn som inte var så matglad och fick vara med och hjälpa till i köket när hon själv lagade mat och började helt plötsligt äta allt.

img_9585

img_9597

Kvällens meny blev sesampanerade fiskpinnar med hemmagjord potatismos och gurksallad. Min son som inte är så förtjust i fisk åt faktiskt lite, vilket gjorde mig otroligt glad. Så vi kommer troligtvis hoppa på en sån här kurs i höst. Det finns kurser både i veckorna och på helgerna, 5 gånger för 2495 kr och då får barnen ta med sin egen mat hem. Varje kurs tillfälle är 1,5h. 

img_9589

img_9592
Denna gången fick barnen provsmaka sin mat direkt efteråt eller välja att ta hem den. 

Bloggarna som var på plats var även Diana, Annelie, Towe, Matstugan, Matochresebloggen, Jenny och Emma-Lou. Läs gärna deras inlägg också och gå in på instagram så hittar du massa härliga bilder #Småkockarna

Gillar dina barn att laga mat? 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Så roligt! Mina barn älskar att vara med i köket, jätteroligt då det ofta leder till att de vågar smaka nya råvaror.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *