Sponsrad Video: Upplev charmen med Nordöstra England

Nordöstra England är verkligen något som lockar mig mycket.

Att kunna kombinera både en av Europas livligaste städer med pittoresk landsbygd, historia och lokal mat i världsklass.

Är du sugen på att upptäcka vad både Newcastle och Gateshead har att erbjuda? Här är ett litet smakprov av vad du kan se och göra i städerna under en weekend.

För att upptäcka städerna, bege dig till promenadstråken vid floden Tyne där det kryllar av restauranger, barer och modern konst. Området Quayside – tidigare ett industriområde, är i dag en modern mötesplats och ett perfekt ställe för mingel med Newcastle och Gateshead’s trevliga lokalbefolkning. Och missa inte att ta en promenad över världens enda tiltande bro, the Gateshead millenium bridge.

På Gateshead-sidan av floden ska du inte missa the BALTIC Centre for Contemporary Art, ett gigantiskt internationellt center för nutida konst. BALTIC har inga permanenta kollektioner, utbudet uppdateras ständigt med utställningar och event som ger en unik upplevelse av nutida konst.

Mitt i centrala Newcastle hittar du eleganta Grainger Town och Grey Street, det historiska, kulturella och shoppingtäta hjärtat i staden.

Inte långt från Newcastle hittar du den historiska och mysiga staden Durham. Här får man inte missa den vackra katedralen som invigdes 1093. Katedralen är upptagen på Unescos världsarvslista, precis som slottet i Durham, och är i dag ett av de bästa exemplen på en katedral i normandisk stil i Europa. I katedralen finns 600-tals helgonet Cuthbert av Lindisfarnes reliker och skatter tillgängliga för allmänheten att beskåda. Från toppen av katedralen kan man njuta av en strålande vy över Durham och dess omgivningar.

Vid kusten ligger Sunderland som bjuder på härliga stränder. Sunderland har även gjort sig kända över hela landet för sin fantastiska glaskonst. The National Glass Centre ger en fin inblick i Sunderlands glashistoria och har en fantastisk kollektion av glasföremål.

Detta är ett sponsrat inlägg.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *