Gravid vecka 26 

  
Jag har ju knappt bloggat om min graviditet och jag vet att fler av er är nyfikna på den. Idag går jag ju in i vecka 26 och denna graviditet känns som den bara flyger fram. Snart är det bara 3 månader kvar. Eller kommer den som O 2v för tidigt så kommer den om exakt 3 månader. 

   
 
I måndags fick sonen följa med till barnmorskan och lyssna på hjärtljudet. Det tyckte han var väldigt spännande och nu längtar vi ännu mer. Allt var bra med mig & bebis förutom att jag har väldigt lågt järnvärde… 

  
Så jag kämpar med att få i mig järn nu. Har du några bra tips på järnkällor? 

   
 
Mina gravid cravings är främst färsk frukt. Jag är helt galen i mandariner, jordgubbar, kiwi och glass. Känns som jag kan äta hur mycket glass som helst. 

För övrigt mår jag bra. Tränar fortfarande 4-5 ggr / vecka. Är väldigt gravid trött men det hör väl till. Känner av en aning i ryggen men försöker träna. 

Gissar ni vill ha en magbild – det kommer lovar! 

Är du gravid? Om vilken vecka? 

Spana också in

7 kommentarer

 1. Järntabletter och järnsaft kör jag. Äter du järnrik mat så se till att du inte dricker kaffe eller får i dig mjölkprodukter i anslutning då det kan hindra kroppens upptag av järn.
  Om du är tröttare är normalt så är det garanterat järndepåerna som gör sig påminda. VILA då, istället för att träna. Den värsta tröttheten brukar ju ha gått över när du är så pass långt gången som du är!
  Jag har alltid haft dåligt järnvärde, gravid som ogravid, o p mig märks det inget förutom att jag har ett lågt HB vid provtagning. Har ätit 2 niferex/dag sedan jag plussade och håller HB runt 120 nu, varken mer eller mindre.

 2. Jag är gravid v 10 och redan sjukskriven för foglossning…. har ett yrke som kräver tunga lyft. Men från och med måndag har jag en omplacering som gör att jag kan jobba igen

  För att höja järnvärden naturligt rekomenderar jag torkade aprikoser och pumpakärnor som är väldigt järnrikt.

 3. Sååå mysigt! Jag firar ju snart en 13-åring och har dessutom redan tre härliga kids, så nää inga mer graviditeter för mig. Men det är UNDERBART med ”många” barn!!

 4. Åh så mysigt att ta med sonen till BM! Själv tog jag med maken istället 😉
  Jag hade faktiskt rätt ok värden gällande järn, men jättelågt blodtryck som orsakar kraftig yrsel. Blivit lägre i samband med graviditeten….
  Min mage som kom tidigt verkar ha stannat av lite, hade SF mått på 20-21 cm bara. Brukar ju vara större när man är omföderska, men bebisen verkar ligga väldigt långt ned så kan ju kanske bero på det.
  Önskar så jag hade kunnat hålla efter med träningen, men när hämta sonen från fritids (med bil) blev för mycket ansträngning så känns gymmet väldigt långt bort….
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *