Semmelkladdkaka inför Semmeldagen 

  
Alltså jag överträffade mig själv igår. Har sett massor av Semmelkladdkakor i mitt instagram flöde senaste veckan, och blivit så frestad. Så igår passade jag på att baka en och gjorde om receptet lite och gjorde på mitt sätt och den blev ju galet god. Only Female inspirerade mig först! 

   
 Baka med mandelmjöl blir riktigt gott. 

Semmelkladdkaka – glutenfri

150 g smör
100 g mandelmassa
3 dl strösocker
2,5 dl mandelmjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma ( jag använde mig av malen)
1 krm salt
2 ägg

Till servering:
Lättvispad grädde och haka vitchoklad och strö över
(eller lite mandelflan och extra mandelmassa)

  
Gör så här; 

Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret. Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt. Knäck i äggen. Riv ner mandelmassan. Häll ner det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Smöra och bröa(glutenfritt ströbröd eller kokos)  en form. Häll i smeten och grädda i ca 20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna innan servering. Pudra över lite florsocker

  

Servera med grädde och riven vitchoklad eller kanske mandelspån! 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *