Zikavirus sprids i Karibien 

  
Nu när jag var på Dominikanska Republiken så fick jag reda på att Zikaviruset kommit dit och sprids som en löpeld i Karibien. Dock inte ännu så många fall rapporterade där just nu… Men ett väldigt allvarligt virus  OM man är gravid och skulle få det. Fostret kan nämligen få skador av det. 

Så i fredags när vi hade landat åkte jag direkt till Vårdcentralen och fick en remiss till KS och ta prover så jag inte har fått det… Nu håller vi tummarna att jag är helt frisk. Risken att jag har fått det är ju minimal. Men man blir ju väldigt orolig… 

  
Att åka till paradiset är ju underbart. Men det finns ju risker med allting. Just nu tror jag att man inte ska åka till varken Karibien, Mexico eller Sydamerika om man är gravid eller planerar att bli det! 

Så innan du ska ut och resa, läs på ordentligt. Jag hade ingen aning om detta INNAN vi reste iväg utan fick veta det när vi var där…..

Spana också in

6 kommentarer

  1. Tänkte på dig när de pratade om viruset på nyheterna, verkade ju komma väldigt plötsligt.
    Bra att ta det säkra före det osäkra och kolla upp sig, håller tummarna att du inte har viruset i kroppen! Kram

  2. Tänkte på dig vännen! Hämskt att höra det när man är där, måste ju ha förstört mycket av semestern för er
    Skönt att du får ta alla tester så du får veta, och det är ju alldeles säkert inget att oroa sig över❤️
    Kram❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *