Big Buddha – Phuket Thailand 

  
En av dagarna  i Thailand åkte vi upp till Big Buddha som finns i Phuket. 

  
Jag har sett Big Buddha på håll när jag varit i Karon flera gånger. Men har aldrig varit där. Men nu slog vi tag i saken och åkte dit. 

   
 
Big Budda låg ca 45 minuter ifrån Patong med taxi och var helt klart värt ett besök. 

  
   
    
    
   
Det fanns inte bara en Buddha där utan många fler. Själva området uppe kring Big Buddha var väldigt lugnt och harmoniskt och fint med alla olika statyer. 

   
    
 
Vi trodde att vi hade klätt oss bra med lite större tunikor som täckte axlar osv. Men eftersom de slutade strax ovan för knäna fick vi även bära saronger. De hade en clothes checking point när man kom dit och där vi man lov att sätta på sig saronger om man ville gå in och inte hade rätt kläder. 

   
    
 
Utsikten uppe från Big Buddha var verkligen helt magnifik åt alla håll. Man såg ner på båda sidorna åt kusterna. Riktigt vackert. 

Thailand och Phuket har verkligen så mycket mer att erbjuda än bara stränder. För den kulturella personen rekommenderar jag absolut ett besök hit. Såklart passar det bra med barn. Men en del trappsteg att gå upp så jag skulle nog undvika  att ta med barnvagn.  

Spana också in

2 kommentarer

  1. Längtar verkligen tillbaka till Thailand. Det var ett par år sedan senast så jag hoppas att vi kan komma iväg inom en snar framtid. Härligt ni hade det trots att det är jobb. 😉 Kram

  2. Längtar verkligen tillbaka till Thailand. Det var ett par år sedan senast så jag hoppas att vi kan komma iväg inom en snar framtid. Härligt ni hade det trots att det är jobb. 😉 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *