Tsatsiki, farsan och olivkriget


 Idag har Tzatziki, farsan och Olivkriget premiär. Vi var och såg filmen i söndags på en trevlig förhandsvisning som Wonderland Event anordnade. Det kommer nog helt klart bli en av julens mysigaste familjefilmer. Vem vill inte mysa in sig i en biosalong när mörkret faller och kylan är krispig utanför.

En väldigt lättsam film som handlar om Tsatsiki längtar till sommarlovet då han ska åka till Grekland för att bo hos sin pappa Yanis. När Tsatsiki anländer till byn är det dock inte riktigt som han mindes det. Pensionat och krogar är öde, det är kris i Grekland och i hans älskade by. När pappa berättar de dåliga nyheterna att han är tvungen att sälja både hotellet och olivlunden så blir Tsatsiki upprörd. Men Tsatsikis mamma har lärt honom att aldrig ge upp, han inser att det är upp till honom att rädda hotellet, annars kommer hans älskade plats i Grekland att gå förlorad. Tillsammans med den vilda äventyrerska Alva, en orädd tolvårig flicka full av skratt och upptäckarglädje, startar de ett räddningsuppdrag som förvandlar Tsatsikis sommarlov till en resa fylld av äventyr, vänskap och kärlek. Den passar absolut en 5,5 åring.

   
   Eventet var såklart Greklands inspirerat med en massa gott.

Planerar ni på att gå på bio under julhelgen?

Spana också in

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *