5 spartips inför semesterresan 


Många gillar ju att resa, men sen kanske man inte alltid har råd att resa. Men jag tänkte ge er några tips på hur man KAN komma billigare undan när man reser.


1. Res i lågsäsong. Undvik alla skollov och storhelger. Reser man ex efter höstlovet och innan jullovet kan man hitta många billiga resor. Liksom innan och efter sommarlovet. Priserna kan ibland halveras.

2. Res på obekväma tider. Kristligt tidiga mornar eller när man landar mitt i nätterna brukar ha bättre priser än de flygresor med mer ”normala tider”.

3. Undvik att resa över helgen ex Tors-söndag eller fredag -måndag. De är oftast de dyraste dagarna att resa. Tisdagar och lördagar brukar vara de billigaste dagarna att resa på.

4. Direkt flyg är oftast dyrare när man reser direkt från A till B. Reser man med mellanlandningar brukar flygresan bli billigare. Vilket kan vara en fördel när man reser med barn. Flygresan blir inte så lång, man delar upp resandet.

5. Reser du med reguljärflyg är det bra att boka flygresa långt innan och hålla utkik på bra erbjudanden. Men reser du på charter kan man ofta fynda prisvärda flygresor strax innan avresa men även långt innan med ev boka tidigt rabatter, internet rabatter etc.


Vi reser ju gärna utomlands flera gånger per år och reser oftast i lågsäsong. Jag reser hellre flera gånger per år än få. Men om 1,5 år börjar ju sonen i skolan och då är det tyvärr slut på det, eftersom skolplikt råder i Sverige. Jag har hört att det ofta är väldigt svårt att få ledigt för skolbarn.

Hur upplever du det som har skolbarn? Har du kanske några andra bra tips för att få ner priserna på resor?

Spana också in

6 kommentarer

 1. Vi har aldrig haft några problem med att få ledigt från skolan. Vi brukar ta ledigt veckan innan jullovet börjar, så även i år. Det blir betydligt billigare för oss att åka iväg den 13 december i stället för den 18. (Mexico). Dessutom har de inte så värst mycket skolarbete kvar sista veckan innan jullov. Dock kan barnen tycka att det vore kul att få vara med på julavslutningen ngn gång….

 2. Nä det är inga problem att få ledigt i förskoleklass. Den är ju faktiskt inte ens obligatorisk. Obligatorisk skolgång gäller från åk 1. Dock bör man ju inte vara borta konstant ändå, för såklart lär sig barnen också mycket i ”0an”. Inte minst är det förberedande för åk 1. Det är inte förrän vårterminen i åk 3 du får betydligt mer svårt att få beviljat skolledigt, pg a ”Nationella proven”. Beroende på hur svårt barnet har det i undervisningen, kan det naturligtvis påverka ledigheten även tidigare (även om såklart samma ledighetsregler gäller för alla barn).
  Nåja, ni har länge kvar att kunna resa vid billigare perioder! Även om inte fullt lika ofta som nu. En annan har ju fått vänja sig, med tre barn mellan 5-12 😉
  Kram

 3. Vi har haft det väldigt bra när det gäller ledighet i barnens skola, som tur är! Vet att i grannkommunen så är de stenhårda, väldigt få som får bevilad semester trots att man har rätt att söka 10 dagar per årskurs. Det är tydligen Nej oavsett om barnet i fråga ligger bra till i skolarbetet….
  Vi har lärare till barnen som resonerar som oss, varför trängas på hotell och betala dubbla summan för semestern när man kan få en ännu bättre resa till lägre pris i lågsäsong. Så tacksam för det!
  Dock så får de inte bevilja semester under perioden då det är nationella prov, första i 3:an. Har för mig perioden höll på under minst 12 veckor!

  Vi har ibland passat på att åka under någon långhelg i slutet av vårterminen, lite dyrare men billigare än sommarlovet. Plus att det blir färre semesterdagar och då kan man åka flera gånger under skolåret. Gäller att tänka semesterdagar för barnet också…

 4. Vi hade det rätt bra med ok att ta ledigt 5 dagar per termin (förutom den terminen de har nationella prov i åk 3 och åk 6 tror jag), men sen bytte skolan rektor och den nya accepterar ingen ledighet alls. Så från åk 1 är det full skolplikt som gäller och endast sjukdom är giltig frånvaro. Jag tycker det är helt värdelöst, alla hänvisas till lovveckorna som då blir både dyra och knökfulla (exempelvis i Sälen, Åre etc). Så med tre barn varav den äldsta går i 2an så får vi rätta in oss efter loven i mååånga år framöver…. känns skit rent ut sagt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *