Transport – Svenska Resebloggar September Drömmar 

  
Det här med att resa och transportera sig på resor finns det ju flera olika alternativ att göra det på. 

  

Vi som verkligen älskar att resa utomlands på våra resor och gillar att resa från A till B föredrar gärna att resa med flyg. Jag tror sonen är uppe i ett 25-tal utlandsresor på knappa 5 år och fler lär det bli eftersom intresset att flyga utomlands finns i hela familjen. Flyga med barn känns idag väldigt enkelt och säkerheten är dessutom bra. Dock kan ju säkerheten vara bristande i andra länder när man åker bil, buss eller taxi. Så vi har faktiskt undvikit det i möjligaste mån och bara tagit ex taxi när det varit absolut nödvändigt. 

   
   
Ett annat sätt vi också gillar att resa på är med båt. Vi har rest med Tallink Silja två gånger till Åbo och besökt Muminvärlden liksom till Helsingfors och varit turister där. Detta är ett mycket trevligt och bekvämt sätt att transporteras på. Man stiger ombord på färjan äter en god middag och sover och sen är man framme på slut destinationen. Så har vi övernattat på hotell och sen åkt färjan hem igen. Mycket enkelt, bekvämt och ett väldigt trevligt sätt att både få komma iväg på en trevlig mini-semester liksom ett enkelt sätt att resa med barn. Inom kort väntar en ny trevlig weekend, mer om den får ni läsa snart. 

Inom Sverige transporterar vi oss oftast med bil eller tåg när vi semestrar i Sverige. 

Hur semestrar du helst? 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Med tåg alla dagar i veckan. Så skönt och smidigt. Älskar ljudet av det puffande tåget. Det är synd att plan så omiljövänliga, annars skulle det nog komma högt upp på min list också.

  2. Med tåg alla ganger! Synd att de lagt ner så många nattåg där man kunde träffa folk från hela världen och sitta och babbla över en öl. Även dagtid är det något speciellt med att se landskapet utanför och förstå varför gränser ser ut som de gör mellan lander när det dyker upp en flod eller bergskedja. Varför ett land har så mycket jordbruk eller kustturism…kort sagt hur människor i olika regioner lever av landskapet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *