Principe Sol – Barnvänligt hotell i Torremolinos 

  
Under vår vistelse i Costa del Sol bodde vi på det barnvänliga hotellet Principe Sol i Torremolinos. Det låg precis vid strandpromenaden Playa Mar. 

   
 
Principe Sol är ett stort hotell med närmare 800 rum i olika storlekar. Vi bokade ett familjerum i deras nybyggda avdelning. Det hade två relativt stora sovrum, så man skulle nog söka gånger kunna bo minst två vuxna och tre barn i rummet. En stor fräsch toalett mes dusch och balkong mot det ena poolområdet. Vi bodde på 4 våningen så vi även kunde se delar av stranden och havet. 

   
   
Eftermiddagarna tillbringade vi gärna på den härliga balkongen. Poolområdet var uppdelat i flera delar. Det fanns en liten hörna med olika mindre vattenrutchebanor för mindre barn, större pooler och bubbelpooler i de stora poolerna. 

   
    

    
   
Även nere vid stranden hade de ytterligare en pool. Så man kunde helt enkelt bara välja och vraka vilken pool man skulle bada i. 

Det här med att ”paxa” solsängar på morgonen kl 7 är verkligen inte min grej. På detta hotellet plockade ihop alla solsängar på kvällen när poolen stängde och varje morgon klockan 9 så fick man ta sina solsängar. Detta gillade jag starkt. För klockan 9 är ju en human tid att gå upp på morgonen. Så städade de även varje morgon och kväll kring och i poolen så hotellet var otroligt välstädat och fräsch varje dag. 

   
    
 
Hotellet hade såklart ett stort lekland också och maskotarna var de olika figurerna ifrån Familjen Flinta / Flintstone. Varje dag hade de miniklubb och massor av roliga aktiviteter för barnen, men det var på engelska och spanska så sonen deltog aldrig själv. Vi var med en dag och lekte lekar i vattnet med miniklubben men då var jag också med honom. 

   
   
Frukosten på hotellet var verkligen helt gudomlig. Jag älskar när man får göra sin egen omelett med valfritt innehåll. Det finns massor av olika färska frukter, bröd och pålägg och välja mellan. 
  
Vårt rum låg på 4;e våningen i den vita byggnaden med härlig utsikt över nästan hela hotell området. För övrigt hade hotellet två olika restauranger och flera barer. Men vi åt bara frukosten på vårt hotell och passade på att njuta av restaurangerna på strandpromenaden på kvällarna. 

Helt klart ett riktigt barnvänligt hotell som vi gärna återvänder till. Torremolinos ligger dessutom bara 11 minuter med tåg ifrån flygplatsen, så ett perfekt ställe att åka till om man bara stannar några dagar. 

Vad har du för krav på hotell när du reser med barn? 

Spana också in

2 kommentarer

  1. Gud vilket härligt ställe !
    DIT skulle jag vilja åka !! 🙂
    Mitt krav är att det ska finnas aktiviteter för hela familjen och massor med god mat !Det får gärna ligga på stranden och vara nära till ett ”centrum” också !

    Jaa. men.. komsi komsi så delar vi på godiset 🙂

    KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *