Naturhistoriska Riksmuseet

20150517-154638.jpg

Igår när regnet öste ner bestämde vi oss för att gå på Naturhistoriska Riksmuseet .

20150517-154344.jpg

Det var första gången vi var till Naturhistoriska med sonen, men absolut inte den sista. Det fanns verkligen hur mycket spännande och intressant att titta på och vi hade en väldigt lärorik och rolig dag tillsammans.

20150517-154512.jpg

Dinosaurierna på Fossil och evolution utställningen var definitivt en av höjdpunkterna. Där var vi länge och spanade in de gigantiska dinosaurie skeletten och läste på om allt och vi lärde oss mycket nytt om dinosaurierna. Det är något som är väldigt intressant just nu. Gissar de flesta femåringarna gillar det. Vid varje dinosaurie fanns det en iPad att trycka på och lära sig om de olika djuren.

DSC01477

DSC01478

DSC01481

DSC01482

DSC01484

DSC01485

Det var otroligt spännande med alla gigantiska skelett och verkligen förstå hur STORA dinosaurierna var.

DSC01490

DSC01493

Vi var såklart runt på flera av utställningarna och tittade. Allt var spännande på sitt sätt och roligt när man får röra på en massas saker också. Polartrakterna gillade O också väldigt mycket, spännande med pingviner, stora hajar, sälar och valar.

DSC01494

DSC01496

På plan 5 fanns en massa roliga övningar där man kunde testa sig själv och bland annat se hur länge man orkade hänga som en apa och inse att det är ganska jobbigt för armarna att bara hänga fast det ser så enkelt ut. Man fick känna, klämma och testa olika saker, vilket var jätte roligt. Bara i detta rummet hade vi nog kunnat stanna en hel dag.

Vi hann helt enkelt inte med allt som erbjuds på Naturhistoriska museet på en eftermiddag trots att vi var där nästa 4h. Så det får bli ett besök dit snart igen. Sonen uppskattade det mycket och det passar ju såväl stor som liten.

Har du besökt Naturhistoriska Riksmuseet?

Spana också in

1 kommentar

  1. Jag älskar Naturhistoriska! 🙂 Det är så otroligt tryggt på något vis, de har byggt upp det så att man aldrig egentligen behöver vara rädd att barnen skall a) förstöra något eller b) göra illa sig. Vi åker dit flera gånger per år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *