Passets giltighet när ni reser

 

IGÅR slog tanken mig först om sonens pass är giltigt! Eller om han får resa på det till Thailand. När man reser till Thailand så måste ju passet vara giltigt minst 6 månader efter att man reser in i landet eller kommer hem. Lite osäker.

Det gäller även alla länder utanför Schengen området. När jag inser att sonen faktiskt fyller 5 år i sommar och passet går ju ut efter 5 år när man är barn så kollade jag upp allt en extra gång idag. Det är precis så det gäller. Det hänger på några dagar. För säkerhets skull ringde jag till thailändska ambassaden oxå och dubbel kollade. Så direkt vi kommer hem måste vi fixa ett nytt pass till sonen.

20150114-200042.jpg

Ett utlandsreseförsäkringskort har jag oxå beställt OM vi skulle bli sjuka på resan. Nu hoppas jag verkligen att vi inte blir det. Men vi var ju haft otur på flera resor som vi har varit på. Så res för Guds skull aldrig utan en BRA reseförsäkring! Det betyder MER än man tror.

20150114-211224.jpg

Vi räknar ner de sista dagarna nu och snart är det bara packningen kvar!

Reser du någonstans i vinter? Vart går din nästa resa?

 

Spana också in

4 kommentarer

  1. Vi gjorde ett nytt pass till Alex nu inför Kanarieöarna i samband med pass till Casper. Även om det gällde till jan 2016. De sa på passenheten att de förändras så mkt i utseende och att det var klokast om vi inte ville få problem i vissa länder. Är ju billigt och blev klart på 3 dgr för båda passen =)
    Så rek att Ni gör det innan Ni åker ändå. det skulle jag gjort!
    Kram på Er !!

  2. Passet ska vara giltigt 6 månader efter det att man har tänkt lämna resmålet, alltså efter datum för hemresan. Vi fick också rekommendation från passpolisen att skaffa nytt pass till 5-åringen då han bara var 3 veckor gammal på bilden och definitivt inte sig lik på bilden. Ok att åka inom EU sa de, men de rekommenderade oss att inte lämna EU med det passet även om giltighetsdatum egentligen var ok. Fick också våra nya pass klara på 3 dagar och gick hur smidigt som helst med tidsbokningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *