Chokladpralin kurs på Chokladfabriken

I onsdags var vi på chokladpralinkurs Chokladfabriken tillsammans med Diana och Oliver.

20140227-173901.jpg

Det var verkligen både en rolig och lärorik ”sportlovsaktivitet”. Det började med en kort föreläsning om vart chokladen kommer ifrån och sen fick vi provsmaka olika sorters choklad och lär oss lite om chokladen.

20140227-174037.jpg

Sen var det bara på med förkläden och in i ”fabriken” och börja tillverka våra egna chokladpraliner.

20140227-174139.jpg

Min lilla konditor, såg ut som han inte hade gjort annat faktiskt!

20140227-174552.jpg

Killarna hade verkligen jätte roligt och var väldigt duktiga. Kursen tog ca 2h och var verkligen anpassad för barn. Jag tänkte först om Oscar kanske skulle vara för liten eftersom han bara är 3,5 år. Men absolut inte. Han älskar ju dessutom att baka och vi gör det ofta hemma, så det gick hur bra som helst.

Vi tillverkade mjölkchoklad praliner och rullade de i både kakao, hasselnötter, citron och kardemumma socker. Så det blev både ”vuxen” och barn praliner. Jag har ju vart på en chokladpralinskurs själv tidigare i höstas en gång och skulle gärna gå en igen, för det är både roligt, gott och trevligt!

chokladfabriken 042

Gillar du choklad praliner? Min favorit är lakritskola.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *