Kreativt Föräldrarmöte

Igår var det Föräldrarmöte på Oscars förskola. För mig känns det så stort att gå på föräldrarmöte… Jag känner mig så vuxen… Och sen viktigt att gå på för att ta del av all information. Jag är väldigt engagerad i O förskola, vad som händer där, hur det går osv SÅ jag missar helst inte ett föräldrarmöte. Oscar bytte avdelning efter jul och har fått en ny förskolefröken och hon är verkligen helt fantastisk. Jag imponeras av förskolepersonal som brinner för sitt jobb och verkligen gör allt för barnen. Vi fick veta om terminers planer och de planerar så mycket skoj för barnen. Tekniska museet, barnteater, skogsutflykter mm och sen har de olika projekt två dagar i veckan. Det är imponerande hur mycket de lär sig på förskolan trots att han bara är 3 år… Det som förvånade mig var att ”bara” hälften av barnens föräldrar var där. De är 18 barn i gruppen och jag tror det var 10 föräldrar där bara….

20140212-092359.jpg

Vi föräldrar fick även en uppgift. Det var att ta lite av deras grejer som de har sopsorterat och klippa och klistra och göra en tavla. Så barnen skulle få se vad vi hade gjort på förskolan på kvällen. Vi skulle heller inte plocka undan efter oss när vi gick för det skulle barnen göra imorgon sa fröken…

Riktigt bra idéer. Sen var det såklart de sedvanliga power point spelet vad barnen har gjort och masa frågor. Men hittills faktiskt det bästa föräldrarmötet! Jag beundrar verkligen förskolepersonalen!

Går ditt barn i en bra förskola? Hittar de på mycket skoj? Hur engagerad är du i ditt barns förskola? 

Spana också in

1 kommentar

  1. På vår förskola hittar de också på mycket. De är väldigt kreativa. Öppte hus så barnen själva får välja avdelning en gång i veckan, sångsamlingar, utepyssel, utflykter och besök på biblioteket. Däremot tycker jag inte det är så konstigt att 10 föräldrar var där. Jag har nu mitt tredje barn på förskolan och jag kan lova dig att med första var varje lite sak viktig på förskolan. Jag satt med i föräldraråd och var med på precis allt. Nu med tredje blir det ju liksom rätt mycket upprepning. Nu sitter jag istället med i skolans föräldraråd. Har man ett barn så vill man gärna vara med på allt. Har man flera barn så prioriterar man och då ryker lätt ett föräldramöte på dagis (där man ändå vet i princip allt som sägs).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *