Konkreta restips när du vill resa långt med barn

Jag får ofta frågan vart ska jag resa med min familj två vuxna och två barn och igår fick jag igen ett mail om vad som är bäst Mexico, Mauritius eller Maldiverna?

20140110-095846.jpg

Till att börja med tycker jag att man ska fundera på några saker eller bestämma sig först innan man ska göra en resa;

1. Hur stor är min budget? Hur mycket pengar kan vi lägga på resan och fickpengar?

2. Hur länge vill vi / kan vi vara borta?

3. Hur stor tidsskillnad / jetlag orkar vi med? Barn är mer inrutade på sömn och rutiner än man tror. Sover dit barn ex alltid 19-07, hur påverkas ditt barn då av att resa tillbaka 7h i tiden?

4. Hur lång flygresa orkar vi med, med våra barn? Gillar de att sitta still? Vill vi flyga direkt eller byta flyg?

5. Vad har vi för krav på resmålet? Vill vi att det mesta ska finnas på resmålet / hotellet? Standard på hotellet? Barnvänligt hotell?

6. Hur gamla är barnen? Äter de vad som helst? Är de kräsna? Kommer de att äta den lokala maten på plats?

Här är 6 tips som jag tycker man ska tänka igenom ordentligt innan man bokar en långresa med barn.

20140110-100622.jpg

Så här tänker jag. Innan vi ska resa har vi alltid en ungefärlig budget. Jag brukar göra en budget / år. Vi reser hellre många gånger per år än få gånger. Beroende på hur vi kan lägga upp semestrarna. Förra året hann vi ex med 5 utlandsresor; Mexiko, Turkiet, Rhodos, Mallorca och Helsingfors. Så jag planerar ofta resor för ett helt år. Beroende på hur mycket ledigt vi kan ha tillsammans.

På vinterns reser vi gärna någonstans 2v och helst på charter så vi åker ifrån punkt À till punkt B utan att byta flyg. På sommar halvåret gärna 1v vid flera tillfällen och ev någon weekend.

När vi har varit i Thailand har Oscar vart 6 månader respektive 1 år och 9 månader och inte påverkats så mycket av jetlag då han sovit mycket på dagarna. När vi var i Mexico så påverkades han av det ganska mycket och vaknade tidigt på morgonen men somnade oxå tidigt på kvällen. Så vi var uppe varje morgonen vid 5-6 tiden i början av semestern.

20140110-101725.jpg

Som svar på din fråga fundera igenom mina punkter ovan. Till Mexico är det otroligt enkelt att resa. Du kan åka direkt flyg dit flera gånger i veckan under vinterhalvåret.

Mauritius har jag oxå besökt en gång och det tog oss ca 17h med flyg och en mellan landning. Det är länge. Fördelen med Mauritius är att det bara är 3h tidsskillnad där, vilket kan göra semestern enklare. För snart 5 år sen gifte jag mig på Mauritius och det är verkligen ett paradis. Så dit vill jag mer än gärna resa igen med Oscar.

Maldiverna har jag aldrig varit på men drömmer om… Så jag hoppas att komma dit någon gång i framtiden! Dock har jag hört att det är väldigt dyrt där. Maldiverna är ju egentligen flera öar och allt måste importeras dit. Så en flaska vatten kan kosta runt 50 spänn har jag hört.

20140110-102715.jpg

Så Mexico Mauritius och Maldiverna är ju alla tre härliga paradis men på olika sätt!

Maila gärna om ni har fler frågor!

Spana också in

3 kommentarer

  1. Har dykt på Maldiverna, vilket var helt underbart.
    Vi bor nära Long Beach på Lanta. Återkommer gärna dit. Har haft en fantastisk semester, men alla hade gärna stannat längre.

    Kram N

  2. Underbara bilder !

    Alltså, jag äter vanlig, relativt nyttig mat varje dag, men på fredag och lördag unnar jag mig lite smågodis oxå. Det är inte fråga om att svälta mig själv på något vis. Bara att minska på godisätandet för det har varitölite mycket godsaker på sistone !

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *