Juldags firande

I vår familj var vi alltid firat jul med klappar hemma hos min mamma på Juldagen. I alla år har det varit så och det är fortfarande en bra tradition eftersom vi är många och alla firar på andra håll på julafton.

20131226-225721.jpg

Jag kan tänka mig att julen ofta kan bli ett dilemma i familjer för man ska splittra på sig, man vill eller känner att man vill fira med alla och på flera ställen. Men för oss har det fungerat otroligt bra i alla år. Jag och maken har varit tillsammans i dryga 7 år, så första julen 2006 firade vi inte tillsammans, men det var framför allt för att jag skulle ute och resa i 2 månader på nyår och verkligen ville fira hela julen i Dalarna och för att han ville fira med sin familj. Minns dock att vi firade tillsammans på Annandagen i Stockholm.

20131226-230022.jpg

Igår kom vi återigen till ett väldigt gott och fint julbord som min mamma + sambo hade fixat. Trots att vi kom ganska tidigt till Dalarna så var allt fixat till och med dukningen. Vi var 9 vuxna och 5 barn + hund så man kan minst sagt säga att det var fullt ös hela em och kvällen.

20131226-230234.jpg

Höjdpunkten för kvällen var nog när de små söta Tomtenissarna kom och delade ut julklapparna!

20131226-230337.jpg

Sen lektes de hela kvällen med alla nya julklappar / leksaker. Herregud vad Oscar blivit bortskämd i jul… Så mycket fina saker han fått och Imorn väntar oxå ett nytt julfirande med min pappa…

Hat ni haft en mysig jul? Många fina klappar?

Spana också in

3 kommentarer

  1. Va mysigt ! Här ska allt julfirande ”hinnas” med på en och samma dag så det är TUR att mina och C´s föräldrar bor nära varandra så man kan spendera halva julafton på varje ställe !
    Viggo har fått så galet mycket fina julklappar så han har fullt upp att leka med alla nu när jag jobbar. Helgen däremot får jag ledig, men sen blir det samma visa nästa vecka igen när jag jobbar både nyårsaftons kväll och nyårsdagen följt av även torsdag och fredag…
    Men SNART får jag ocå lite semester ! Bara drygt 2 v kvar 🙂
    Kram och God fortsättning !!

  2. Hej! Vi har haft en mycket fin jul. Lungt, roligt och med mycket god mat. Svar på din fråga: Isak har två NPF diagnoser, autismliknande tillstånd (genomgripande störning i utvecklingen) och ADHD och vi började utreda han hösten 2011 då var han 4 år (tidigt men han hade så uttalade svårigheter) sen tog utredningen ett år så då var han ju 5.
    Jag tror också alla barn behöver struktur och igenkännande. Det ger trygghet och tydlighet. Men vuxna också 😉 stor kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *