Tårtbakning & kalas inspiration

Imorse gick vi upp relativt tidigt och gjorde färdigt Oscars tårtor. Han har verkligen fått in vanan nu att baka och vet precis vart allt finns och plockar fram elvispen, skålar, stolen osv och är noggrann!


Vi började att göra klart 3;a tårtan som jag fyllde med hallonsylt och hallon kesella, verkligen perfekt och super gott att ha i tårtor. Å man ska fylla tårtan dagen innan, så hinner tårtbotten bli riktigt saftig och god.


Sen vispade vi grädde imorse som vi färgade blå och ganerade den.


Så jag blev riktigt nöjd med slut resultatet. Tårtan blev både god och riktigt tjusig om jag får säga det själv. Å den fina 3;a formen har jag fått av söta Bambi som alltid är så snäll.


Sen gjorde vi nästa tårta som blev en Bilar tårta. Då gjorde jag en vanlig kladdkaka med mörkchoklad i och sen blå grädde uppe på och en Bilar tårtoblat ifrån Kalaspinglan. Hur smart som helst med en tårtoblat, då får man ju väldigt enkelt en tårta som är fin efter tycke och smak.


Slutligen gjorde jag även en ”Frukt-igelkott” som Fröken Mela har inspirerat mig till när hon hade 3-årskalas för sin son. Perfekt OM man vill ha ett litet nyttigare alternativ eller lite mer mellisaktigt. De flesta barn gillar ju frukt. Så den tog faktiskt slut först. Frukt-igelkotten var väldigt enkelt att göra. En honungsmelon, massa tandpetare och sen hade jag melon, vindruvor och jordgubbar på ”taggarna”. Super uppskattat av de flesta.

Imorn får ni såklart läsa om Oscars 3-årskalas. Tack för grattis hälsningarna. Han fyller faktiskt år på fredag på Midsommarafton, men då blir det ju annat firande, men även av Oscar på morgonen oxå såklart!

Spana också in

3 kommentarer

 1. det ser ut som om ni haft en toppen dag !
  Fina tårtor och igelkotten är ju för söt !
  Jag brukar faktiskt göra sånna även på ”vuxen kalas” för det finns alltid någon som av en eller annan anledning fördrar frukt framför andra sötsaker 🙂
  KRAM

 2. Tack finaste !
  Jag är faktiskt ruskigt nöjd med dagens prestation – speciellt med tanke på förutsättningarna !
  Att jag är ännu mer förkyld och febrig nu väljer jag att inte bry mig om,
  för tamejtusan – Jag klarade det !
  ( Och jag slog C´s tid från förra året med TIO minuter !!! yaayyye !! 🙂 )
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *