Gammelstadskyrkstad – världsarvet

Jag är i Luleå några dagar nu på jobb och flyger härifrån. Så igår när vår arbetsdag slutade tog vi bussen till Gammelstads Kyrkstad som är ett av våra 14 svenska världsarv i Sverige.


Det tog ca 30 minuter från Luleå centrum med buss ut hit och det var verkligen super intressant och mysigt.


Vi började vårt turistbesök med en fika på Ullas Café. Vi blev så förvånade att det var så billigt, 55 spänn för en stor räkmacka, inga hutlösa Stockholms priser heller!


Neder Luleå kyrka som byggdes på 1400-talet var riktigt fin både utvändigt och invändigt.


Det var riktigt mysigt att gå omkring bland de små röda husen och vi träffade även en söt dam som ägde ett av de små husen som vi fick komma in till och se hur det såg ut inomhus oxå.


Har du planer på Norrland eller Luleå i sommar, passa på och besök vårt svenska världsarv.


Det var en riktigt trevlig och enkel utflykt som såklart skulle gå alldeles utmärkt att göra tillsammans med barnen. De fanns flera mysiga caféer i krokarna med en massa gott och härliga uteserveringar, så vi skulle nog kunna spenderat längre tid där om vi bara hade kommit dit tidigare. Tyvärr stängde det mesta runt 16-tiden, så vi hann precis med ett besök i kyrkan.


En perfekt avslutning efter en 8h arbetsdag i luften. Vi åkte hela crew tillsammans, då ingen hade varit där tidigare. Super mysigt.

Nu är det dags för ännu en härlig dag i det blå! Ha en mysig torsdag!

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *