3-årskalas för 9 st 3-åringar

Igår hade vi vårt traditionella kalas med min fantastiska Mammagrupp som jag har varit med i, i snart 3 år. De flesta av oss fann varandra direkt och vi har nu träffats kontinuerligt i snart 3 år, vilket är jätte roligt. För 2 år sen kom vi på idéen att ha ett gemensamt 1 årskalas för våra 1 åringar iform av knytis och nu har traditionen fortsatt och igår var det dax för vårt 3;e kalas tillsammans.


Vi har knytis och alla gör något och sen är alla familjer med. Igår var vi 9st 3-åringar, några syskon och både mammor & pappor. Verkligen en jätte trevlig tradition för oss alla. Vi grillar korv, fikar och umgås medan barnen leker.


Tårtbuffen blev gigantiskt och vår tårta blev populär. Men barnen gillar ju verkligen traditionella chokladbollar, så de gick nog hem mest hos barnen. (Jag tog faktiskt med halva vår tårta som blev över till Oscars förskolepersonal idag, så de blev väldigt glada).


Min fina vän Jenny stod för fiskdamm och såg till så att alla barnen fick fiska och fick en fin liten påse med ett roligt innehåll.


Avslutningsvis hade vi presentutdelning. Alla fick köpa en present för ca 100 kr som passade både kille och tjej, så alla barnen fick ett varsitt paket.


Oscar fick ett litet tennis-set som han blev super glad för.


Verkligen en passande present för Oscar som älskar alla möjliga sorters bollsporter och sen något som kan hänga med oss på semester till landet i sommar! Å våra kalas är verkligen super roliga och trevliga för både stora och små, så jag är riktigt glad att vi har den här traditionen, vi har sagt att vi ska hålla på tills barnen fyller 18 år – undrar om barnen själva vill det eller bara vi mammor 😉

Har du haft någon bra Mammagrupp? Flera av tjejerna har ju blivit mina nära vänner som jag umgås med så gott som varje vecka och Oscar leker med flera av barnen. Vilket är jätte kul. Alla barnen i vår Mammagrupp är födda i maj & juni 2010 så de är ju verkligen jämngamla.

Spana också in

4 kommentarer

 1. Åh, önskar att vi höll kvar vår mammagrupp så länge, men den dog ut efter att barnen fyllde ett år :/

  Det lockar mig ganska mycket att flytta till sthlm för där har man många bloddvänner som man mer än gärna skulle vilja ha bättre kontakt med och så är det närmare till alla event och liknande som hålls.

  Ha en toppendag.

 2. Vi har också kontakt med föräldragruppen fortfarande och våra barn är drygt 3 allihop. Under föräldraledigheten började vi med ”tisdagsträffar” då alla som kunde och ville träffades hemma hos en av oss en hel dag och blev bjudna på lunch och fika. Vi turades självklart om att vara värd/värdinna. I början började vi alltid med att gå en långpromenad kl 10, men i takt med att barnen vuxit och nästan alla familjer har två, eller tom 3, barn nu så skippar vi promenaden av logistiska skäl. Gruppen har fortsatt att träffas nästan varje tisdag, även om deltagarna har varierat beroende på vilka som varit föräldralediga och vilka som jobbat. Både mammor och pappor har deltagit om de velat. Ibland träffas vi ute i nån park om det är fint väder. Nån gång ibland anordnar vi knytis och ses på en helg så att alla kan delta, även de som jobbar. Nu är jag hemma med barn nr 2 och deltar med liv och lust i tisdagsträffarna igen! Några av mammorna har blivit verkliga vänner och vi ses och gör saker ihop även utanför gruppen.

 3. åh va kul, det är ju toppen att slå ihop kalasen sådär 🙂
  Vi hade tyvärr ingen bra föräldra grupp, och jag tror ärligt talat inte att det var några som ”fann” varandra där !
  Jag möter nån av dem på stan ibland och hejjar, men mer än så blir det aldrig !

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *