Citygross etablerar digitala butiker

Igår tog jag med mig Jenny och Ella på en presslunch som City Gross ordnade på Berns i samband med att de etablerar digitala butiker. De bjöd på Asiatiska Thaiköttbullar ifrån Berns Asiatiska som var riktigt gott.


Under lunchen fick vi veta om Bergendahls (ett av Sveriges fem största handelsföretag och som äger bland annat City Gross) som presenterade sitt nya koncept med digitala fysiska butiker. Med detta koncept kan de erbjuda fler varor på mindre yta i befintliga butiker och öppna matbutiker på mycket små ytor i bland annat stadskärnor och underlätta stress inför storhandling etc

Konceptet utgår från tre komponenter; en app där man beställer varor, en digital fysisk butik bestående av vägg med bildskärmar uppkopplade mot internet samt hemleveranser med matkasse.

Med den nya tekniken kan varuexponeringen anpassas till konsumenterna i och med att budskap, sortiment och erbjudanden kan förändras med ett knappklick. Till exempel kan morgontidiga pendlare mötas av ett erbjudande som ersätts av erbjudanden riktade till föräldralediga senare på dagen och till festsugna på kvällen, vilket såklart är riktigt smart. Jag är ju verkligen FÖR att handla hem en matkasse och beställa saker på nätet, då det känns enkelt att få hem ett recept och all mat i receptet och nu kommer även City Gross utöka sin möjlighet till detta och bredda det hela. Det är ju verkligen perfekt för småbarns familjer som kanske inte får tiden att räcka till… Hur tänker du kring det vardagliga med att handla hem mat och andra saker? Beställer du mycket på nätet? Jag gillar ju i och för sig att storhandla, men tycker oxå det är bekvämt när det kommer hem en matkasse till dörren och jag slipper tänka och planera, då kommer ju all mat och sen en planerad meny och det tycker jag är lyxigt.

City Gross etablerar världsunika digitala butiker

Bild lånad från Mynewsdesk

 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *