Djuren i Furuviksparken

Vilken underbar dag vi har haft i Furuviksparken och vilket härligt väder det har varit. Jag var så orolig i början av veckan då prognosen visade regn och sen blev det klar blå himmel och strålande sol. Lycka!


De har många spännande djur både utomhus och inomhus. När vi kom in till ödlorna, krokodilerna och sköldpaddorna så minns Oscar när vi var i Mexico och såg ödlorna springa omkring ”lösa”. Riktigt facinerande vad många olika djurarter det finns i djurparken.


En av höjdpunkterna på dagen var när vi åkte på flodtur i ”Amazonas”. Oscar tycke det var jätte roligt att åka den båturen och spana på fåglar.


Att klappa och jaga getter och får var oxå jätte kul och även springa omkring på alla små mysiga stigar och klättra på stenar. Miljön är verkligen mysig och härlig.


Eftermiddagens sista stopp blev en promenad ner till de tama kamelerna och mata dem.


Alla barnen var helt lyriska och sprang och hämtade maskros blad och långa grässtrån för att mata kamelerna med.


Där sprang vi även på Julia och hennes söta barn, så de hade riktigt skoj tillsammans.

Tivolit och alla karuseller får jag helt enkelt blogga om imorn för nu somnar den här bloggerskan snart efter en riktigt rolig dag.

Spana också in

3 kommentarer

  1. Furuviksparken är fin! Vi var där för några år sedan, när yngste sonen var lite yngre (typ 14). Vi var flera familjer, både med små och större barn. Men det var kul även för de som var större! Det finns ju bland annat höghöjdsbana och poolområde och annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *