Åka bil med nästan 3 åring

Trots att vi åker bil väldigt sällan så måste jag säga att det går riktigt bra. Vi åker ju bara bil någon enstaka gång i månaden och långa bilresor gör vi ju heller inte särskilt ofta. Det är ju i princip när vi åker till landet på Västkusten varje sommar eller när vi åker till Dalarna typ 4-5 ggr per år. Så det är ju inte så mkt. Vissa barn åker ju bil dagligen, men inte Oscar. Så nuförtiden älskar han att åka ”pappa bilen”.


Dock blir det ju lätt att han somnar när det är mitt på dagen… Men just nu får han bara sova Max 20-30 min /dag så han sover bra på natten oxå. Sen har vi alltid med hans mini dvd så han kan kolla på film och ett par böcker som vi kan läsa eller som han kollar i själv.

Har du några bra tips när du reser med dina barn långt i bilen?

Spana också in

3 kommentarer

  1. Ljudböcker av olika slag. När barnen var små var det sagor blandat med sånger, typ Mamma Mu åker till Stockholm mfl. Nu mera sagor typ Sune, Detektivbyrån mfl.

    Sen sjunger vi, pratar om olika fantasier eller tankar som de har, räknar mattetal (började när barnen var ca 3 år och ofta är det det första de säger ”Kan ni göra tal till oss?”), kollar vägmärken osv.

    Vi tycker det är skönt med en ”teknikfri” zon och att man inte ständigt måste bli underhållen, utan även själv måste komma med förslag på vilken aktivitet vi ska göra.

    Vi åker mycket bil och barnen är nu 5,5 och 7 år gamla, men vi har åkt massor sedan de var nyfödda.

  2. Jag har också en nästan 3 åring och han somnar också – iallafall om vi åker vid lunch men åker vi när han inte är trött blir han istället åksjuk. Och kräk i bilstolen är ju sådär kul.. Jag försöker underhålla med tidningar, böcker och Ipad men det går sådär 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *