Lakritskladdkake-bak

Nu var det riktigt länge sedan vi bakade hemma och både jag och Oscar tycker ju jätte mycket om att baka.


Igår tog vi tillfället i akt när vi skulle ha middagsgäster. Jag var ju på lakritsfestivalen för inte alltför länge sen och fick med mig lakritspulver hem och ända sedan dess har jag längtat efter att bakat. Å min vän Diana tipsade mig om just lakritskladdkaka. Men sen kom ju Turkiet emellan, fast idag tog jag tag i saken och bakade.


Resultatet blev grymt bra som ni ser och den blev super god. Ett egentligen super enkelt kladdkakerecept med lite lakritspulver i.


Liniz´lakritskladdkaka bestod av;

200 gr smör, 3 dl socker, 1dl kakao, 3msk lakritspulver, 2dl vetemjöl, 3msk sirap och 3 ägg och sen bröa jag kladdkakeformen med kokos och serverade med vaniljglass, du måste bara testa det! Den var verkligen såååå gooo 🙂

Brukar du baka med dina barn? Jag älskar att baka och snart vankas det 3-årskalas för Oscar, så jag behöver lite bakinspiration inför Oscars kalas. Har du några bra baktips?

Spana också in

2 kommentarer

  1. jag måste testa ! Har en burk lakritspulver som står i skåpet och bara väntar på att bli använt 🙂 Här bakas det MINST en gång i veckan, och Viggo hjälper gärna till !
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *