Myggmedel för barn

Det är alltid kul när ni mailar mig olika frågor och jag försöker svara på dem i den mån jag hinner och kan. Härom dagen dök denna fråga upp;

”I fjol köpte bekanta med sig Johnson & Johnson Baby Clear Lotion,anti-mosquito. De hade fått tipset av andra föräldrar på plats.
Det jag kan utläsa är att det innehåller 12,5 % ethyl butylacetyl….
Vet du om det ok att smörja våra barn på 2 och 1 år med? Eller att vi absolut inte ska göra det? Tack på förhand! Mvh Christian”

Jag har ju själv aldrig använt någon form av myggmedel på Oscar ännu (peppar peppar ta i trä, så har han klarat sig rätt bra ifrån myggbett när vi har varit ute och rest liksom oss). Men jag var såklart tvungen att googla på det och kolla upp det, vad jag läser på nätet så får jag denna informationen;

  • baby Clear Lotion Anti Mosquito 100ml
  • Not use with Kid Age under 6 Months
  • Use under adult supervision

Läser man ovanstående så JA då kan man ju absolut använda det på barn över 6 månader, men att vuxna ska se över barnen, då tolkar jag det att man ska kolla sitt barn så de inte får en hudreaktion?! Gällande ex solskyddskrämer ska man ju absolut inte ha de barn under 1 år, framför allt för att skydda deras hud.

Angående vad 12,5 % ethyl butylacetyl….betyder, så kan jag tyvärr inte svara på det. Jag googlade lite på nätet och hittade bland annat en intressant artikel gällande olika råd kring myggmedel; Använd myggmedel med måtta som jag kan rekommendera att läsa.

När jag läser vidare om myggmedel för barn lär jag mig att man ska absolut INTE använda myggmedel på barn under 3 år, så då blir mitt svar därmed NEJ. Använd det inte!!!

Mitt tips till er är att gå till apoteket och rådgör. Tips som jag har fått med mig är att ta med ev kortison salva och smörja in ev myggbett eller områden som blir irriterade eller kliar. Det finns ju receptfria kortison salvor på apotek som alltid är bra att ha med när man är ute och reser!

Vidare så hittade jag en annan intressant artikel om myggmedel och tips när man reser dit myggorna finns hos Resamedbarn.eu

Ha en underbar semester när ni reser!

Å maila gärna fler frågor så hoppas jag kunna svara på dem 🙂

 

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *