USA tips med barn

Jag har fått ännu lite fler frågor att svara på vilket är super roligt. Dock lite svårare denna gången, då jag aldrig själv har rest i USA med barn, bara innan jag fick barn.

Surfade runt o hamnade på din sida och tänkte passa på att ställa en fråga då vi för första ggn ska resa med barn.
Våran son kommer vara 8 mån i jan då vi åker till Florida.
Vi mellanlandar i NY (newark) och måste där ta ut bagaget o checka in igen.
Vi ska vänta i 5 Tim på planet till Florida och funderar på hur vi ska lösa det med vagn på flygplatsen…
Om man tar med en paraplyvagn får man då vänta att checka in den vid gaten? Eller får man låna vagnar på flygplatsen?
Har du några andra tips vad gäller resa i USA med bebis? Mat? Blöjor? Ta med eller finns det bra där?!
Hoppas att du vill ta dig tid och svara! 🙂
Med vänlig hälsning, Caroline

Som sagt lite kluriga frågor eftersom jag aldrig har rest med barn/bebis i USA. Men på Arlanda OM ni nu reser därifrån så finns det låne sulkys, så där kan ni låna en sulky och ha till gaten och checka in er egen vagn.

Hur det är i Newark kan jag tyvärr inte svara på 🙁 Men eftersom du skriver så måste ni plocka ut allt ert bagage och sen checka in det igen, så fråga då i gaten OM det finns lånevagnar där, annars kanske ni kan få ta er och ta till gaten?! När vi reste med Oscar till Thailand när han var 7 månader så hade vi med Baby Björn som vi bar runt honom i på flygplatserna och det funkade super bra. Så kanske har ni oxå ett bärsele av nåt slag som ni kan bära er  son i? 5h låter kanske länge, men jag gissar att tiden går fort, då det förmodligen är en säkerhets procedur ni ska igenom när ni ska in i USA och sen checka in allt bagage igen. Så dessa 5h går säkert fort, så jag skulle nog ta en bärsele och ha sonen i om det var jag som reste.

Jag har flera vänner som har rest i USA med barn och de säger att i USA finns verkligen ALLT och ännu mer saker / mat / blöjor än vad de finns i Sverige. Men om ert barn äter välling så skulle jag rekommendera er att ta med det. För välling tror jag inte finns.

Nu vet jag inte hur länge ni ska vara borta? Men när vi reste med Oscar i Thailand både när han var 7 månader samt 21 månader och var borta 16 dagar så har jag haft med mig alla blöjor. Vi har haft plats med det i väskan. Jag resonerar som så att jag ska ändå shoppa och måste ha mer utrymme i väskan när jag åker hem än dit, så nåt måste alltså bort från väskan. Så när han var 7,5 månader hade jag med mig både välling, gröt, barnmatsburkar och efterrätter. Det är ju sånt som du förmodligen inte tar med dig hem och jag gissar ni kommer att shoppa en hel del i USA oxå när Dollarn fortfarande är relativt låg.

Läs gärna resa med bebis så har jag en hel del tips & trix där när man reser med en liten plutt 😉

Har du fler frågor så tveka inte och maila, jag hoppas kunna hjälpa dig. Glöm inte ett reseapotek. När man minst anar det så blir de sjuka…. Oscar har tyvärr blivit sjuk på fler av våra resor, men det har gått över snabbt tack och lov. Men alvedon, nässpray och ev salvor kommer man ganska långt på. Vätskeersättning skulle jag oxå rekommendera att ta med om han blir magsjuk!

Ha en fantastiskt resa och du får gärna gästblogga hos mig efter resan 😉

 

 

Oscar 7 månader när han skulle iväg på sin första Thailands resa.

Spana också in

2 kommentarer

  1. Reste i maj till USA med min då 15 månader gamla son. På Newark fick vi plocka ut allt bagage och fick då tillbaka vagnen vid specialbagaget. Den fick vi ha med oss ända fram till gaten och sen fick vi tillbaka den vid flygplanet när vi landade i Orlando. Tänk på att ni får stå i kön till passkontrollen innan ni får tillbaka vagnen/bagaget så en sele underlättar väldigt mycket där. Tror inte att det finns några vagnar att låna på flygplatsen eftersom man får ta med sig sin egen till planet. Och jag tror inte att det är någon begränsning på hur stor vagn man får ta med sig ända fram till planet, våran Kronan sulky gick bra. Amerikanarna har ju generellt vagnar som vi skulle kalla paraplyvagnar så jag vet inte hur det är med kombivagnar/sittvagnar som är vanligare här. Mat, blöjor och allt annat man behöver till barn, utom välling, finns i överflöd i USA. Men blöjor är ofta parfymerade och säljs i ganska stora förpackningar. Jag valde att ta med från Sverige så vi hade blöjor vi visste passade sonen. Och så får man ju shoppingutrymme i takt med att de går åt! Barnmat på burk var lite klurigt att hitta om man vill ha steget efter burkarna med den mest passerade maten. ”Target” har ett hyfsat bra utbud och är ju en stor kedja och lätta att hitta. Om ni tar med barnmat tänk på att man inte får ta med alla sorters kött in i USA, kolla upp vad som gäller innan. Och deklarera barnmaten på kortet ni får att fylla i på flyget. Oss vinkade de bara förbi i tullen när vi förklarade att vi enbart hade barnmat med och ingen mat till oss vuxna. Det är ganska mycket i matväg som frukt osv som man inte får ta in i USA men klämpåsar med frukt till barn fick vi ta in. Blev visst en hel uppsats det här, hoppas du fick lite svar på dina frågor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *