Resa med eller utan bilbarnstol?

Det är som tidigare nämnt alltid lika skoj när ni mailar mig frågor, så svarar jag på dem så fort jag bara hinner 🙂

Nu har det dykt upp en intressant fråga;

Hej hej
Det är nog en dum fråga det här men jag ställer den ändå. Hur gör du med  Oscar när ni är ute och reser med transfer/taxi och inte har bilstol. Använder  du vanligt bilbälte för att sätta fast honom eller har du något annat  tips?  Har pratat med några vänner om detta…och de undrar också eftersom  de inte alltid kör jättelugnt I sydligare länder och man vill ju att barnen  sitter säkert.
Tack för en jättebra blogg med en massa tips och ideer när man ska i väg.  Och alla utlottningar…toppenbra!!!
Mvh PIA
Tack Pia för du gillar min blogg och läser den. Alltid skoj när ni skriver att ni gillar min blogg – blir så himla GLAD 🙂
Å såklart ska jag svara på dina frågor oxå…. Drar mig lite för att göra det, då jag känner mig som en riktigt oansvarig morsa….
Tyvärr har vi aldrig haft med oss någon bilbarnstol till Oscar när vi har varit ute och rest utomlands på de åtta resorna vi har varit på utomlands med honom.  Ja, vi kanske är oansvarliga föräldrar……. MEN dels är det sällan jag har hört om olyckor gällande transfer bussar hos svenska charterbolag och dels har han alltid suttit i vårat knä eftersom han vart under två år på alla resor utom den sista så har han inte haft någon plats i transfer bussen, eller så har jag spänt fast honom med bältet på en egen stol om det funnits en ledig eller på en stol med mig.
Vi har valt att inte orkat släppat på bilbarnstolen då den tar stor plats och vi egentligen inte haft möjlighet att släpa på den. Det är ju alltid en som ska bära eller köra Oscar. Å dels så vet jag nån enstaka vän som har släpat med den på en resa och knappt inte använt den, så de hade släpat i onödan.
Vi har heller aldrig hyrt bil när vi vart ute och rest, men då kan man ofta hyra en bilbarnstol. Vi har ofta bara åkt med transfer bussen till och från hotellet och ev åkt taxi eller buss någon enstaka gång på våra resor. Ofta tar vi promenader med vagnen eller hänger runt hotellet när vi är ute och reser.
Nå…vad tycker ni? Är jag en oansvarig morsa? Brukar ni ta med bilbarnstolar åt era bebisar/barn när ni är ute och reser utomlands? Kommentera gärna, intressant hur ni andra tänker. Jag vet ju att fler av er som läser bloggen reser en del….
När O var riktigt liten kunde jag även ha honom i Baby Björnen så sov han i den medan vi åkte buss eller transporterades. Nu när han har blivit lite större har jag såklart satt fast honom med bälte i buss / taxi när det har gått.
I Sverige sitter han såklart alltid i sin bilbarnstol när vi är ute och åker bil eller reser i Sverige 🙂 Men ibland får man ta seden dit man kommer …. Hur hemskt det än låter……!

Spana också in

4 kommentarer

  1. jag är ett pucko, det är vad jag är.
    va en kille som kommenterade att det var ju 9 dec, inte nov.
    aja. har man inte alla hästarna i stallet. tur att ja vann hos dig då 😀

  2. Tack för svaret. Tycker inte alls du är en oansvarig mamma. Det är lite som du säger…man får ta seden dit man kommer. Vi skippar också att ta med bilstolen och använder bältet på buss/taxi.

  3. Vi har heller aldrig haft med bilbarnstol. Transferbussen litar vi på och sen åker vi inte så mycket taxi när vi är på plats, vi försöker bo hyfsat centralt. De gånger vi har åkt med Melvin så har vi antingen hållit i honom eller nu när han varit äldre har jag spänt fast honom men inte haft bältet upp över axeln då jag tänker att om vi krockar så kan han skäras på halsen… han får ha det i armhålan istället (inte för att jag vet om det är bättre)

  4. Istället för att ha bältet i armhålan så kan du sätta det bakom sätesryggen…….det blir då som ett midjebälte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *