Flygvärdinna med barn!

Det är som vanligt jätte roligt när ni mailar in frågor och såklart förstår jag att många av er är nyfika på hur det går att vara mamma och flygvärdinna och få ihop livspusslet;

Therese undrade även detta; Och sist en helt annan fråga, jag jobbar också som flygvärdinna men mammaledig nu, har inte flugit sen jag fick barn, hur var det för dig att börja flyga igen efter barn? Jag vet inte hur jag ska klara att vinka och åka iväg…. Ligga på hotell och längta hem till mina älsklingar… Men man vänjer kanske sig…

Hittills har det faktiskt gått jätte BRA att jobba som flygvärdinna sen jag fick Oscar. Om jag ska vara helt ärlig så har det faktiskt gått ÖVER förväntan. Jag började flyga redan när Oscar var 7,5 månad för jag vill flyga och för att min Man ville vara pappaledig och det passade bäst bäst i livspusslet. Så jag flög i 3 månader första vintern när O var liten och sen var jag mammaledig igen ett halvår. Detta var ett fantastiskt bra upplägg för oss. Min Man & Oscar fick knyta bättre band redan när han var liten, vilket jag tror är ganska ovanligt att pappor är pappaledig när barnen är så små. I början flög jag bara Turn Arounds och sov inte borta, men när han var 8,5 månad hade jag min första slinga och ”sleep overs” och var borta må morg – fre morg. Det kändes otroligt länge, men jag minns det som igår. Det gick super bra! Jag längtade såklart massor. Men på nåt sätt så var det hur ROLIGT som helst att få jobba och vara Liniz och inte ”bara vara” mamma. Träffa kollegor och gör mitt jobb.  Så jag ånrar inte en sekund att jag jobbade när Oscar var så liten och hemma funkade det super bra! Sen sov jag ju inte borta varje vecka heller och ibland var det bara ett par nätter jag var borta.

Förra vinter när vi började med slingor på jobbet så var det ju såklart jobbigt med avsked igen, men man vänjer sig snabbt. Jag har akktid separationsångest och gråter en skvätt, men sen går det över snabbt….Och vi hade inskolning på förskolan och såg till så allt funkade bra innan det var dax för mig att jobba borta igen.  Alltid under vinterhalvåret flyger vi med en hel del övernattningar vilket är jätte roligt. Å det är klart att jag saknar Oscar jätte mycket, men sen väger det upp all min lediga tid som jag har när jag är hemma och har ÄNNU mer kvalitetstid med honom. Han går ju liksom aldrig fulla veckor på förskolan. När jag är hemma är han ofta ledig någon dag eller går bara några timmar om jag jobbar SATS. Så jag tror att man som flygvärdinna får i långa loppet mer kvalitetstid med sitt barn än när man kanske har ett ”vanligt jobb” och sover hemma om nätterna?!

Det längsta jag har varit borta från Oscar är 5 nätter & 6 dagar och det gick super bra. Vi får ofta även mycket hjälp av Oscars mormor & farmor, som precis blivit pensionär – så i vinter blir det förmodligen ännu lättare med pusslandet hemma när jag är borta när vi har mer hjälp av henne.  Sen får vi se hur det går. Våra övernattningsturer brukar komma i slutet av oktober eller början av november, så vi får se när de dyker upp på mitt schema igen!

flygvärdinna

 

 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *