Sunwing Resort Kamala Beach

Jag har ju lovat er en Thailandsguide snart med mina bästa tips i Thailand och jag lovar den kommer snart. Jag fullkomligt älskar ju Thailand och det är definitivt ett perfekt land att resa till med barn 🙂 Nu har jag fått några frågor gällande Sunwing Resort Kamala Beach som vi har besökt två gånger med Oscar de senaste två vintrarna;

Hej Liniz!
Therese heter jag, jag har läst en del på din blogg. Hamnade där när jag googlade på något hotell.. Jättebra blogg och tips!
Har precis kommit hem från Cypern, sunwing Sandy bay, hade en underbar semester! Men precis som du skrev var rummen lite slitna tyckte vi.
Första gången vi åkte till ett sunwing, och måste erkänna att det är super när man har barn! Vi har 2 killar, 2,5 år och 7 månader.

Nu har vi precis bokat en resa till sunwing kamala i Thailand. Åker den 18 feb. Vi har bokat happy baby, (hade vi inte på Cypern).
Har varit i Thailand många gånger innan barnen men inte i kamala.
Eftersom du varit där tänkte jag fråga dig:
på kartan över hotellet finns där happy baby på två ställen, en rad till höger om poolerna och också en rad till vänster om la tasca. De vid la tasca ser terassen mindre ut och utan gräsplätt. Vi tänkte önska de andra, vad säger du som sett det på riktigt? Är det stor skillnad?

Vi bodde i ett Happy Baby rum vid mittersta poolen närmast baren mitt på hotell området. Så även i den mittersta byggnaden. Vi tyckte det var ett perfekt läge, liksom mitt på hotellet på nåt sätt och relativt nära till alla pooler och stranden. För att vara exakt så bodde vi näst längst ut närmast baren. Det var även en stor terass hos oss med en liten gräsplätt. Så alltid när Oscar sov middag ca 1,5-2h per dag så hängde vi på terassen och låg i solsängarna och solade eller satt i skuggan och läste. Hur bra som helst. Önskar man de andra Happy Baby rummen har man ju jätte nära till baby poolen samt Mini Land både ute och inne.

En sulky ingår ju, som jag förstod så var ni nöjda med den? Går den att fälla till nästan liggläge? Tänkte då ta med vår egen sulky så kan de skifta. Vi har också funderat på att istället ta med vår syskonvagn, en Urban jungle, den är ju jättebra att köra! Men frågan är är det kanske onödigt? Som jag förstår det så är det ju inga stora avstånd till strand och på kvällarna till stranpromenaden där jag tror vi kommer att äta en del, har inte inclusive. Vad tycker du som varit där?  En fördel är ju att sambon kan köra en runda med båda de gånger jag får massage, vilket nog är en del gånger…;)

Sulkyn som ingår funkade jätte bra för vår del åt Oscar. Jag tror tyvärr inte det var fullt liggläge på den och han sov heller aldrig i den. Men tror att den funkar utmärkt att sova i. Har man två barn kanske det är enklare med en dubbelvagn om den ena partern ska ut och gå med barnen ensam? Det är ju inga stora avstånd till stranden eller så. Men vi promenerade några gånger till huvudgatan och gick till ett större supermarket och handlade, liksom när man gick inne i Kamala By, så är det ju en del trafik, så det är nog tryggast om båda barnen sitter i vagnen?! Sulkyn var toppen, så det är nog mest en smak sak för er.

Gillar man att promenera så är strandpromenaden helt ok att gå längs med barnvagn. Ca 1,5 -2  km ena vägen, så vi promenerade där med barnvagn nästan varje morgon. Skönt att röra på sig lite i värmen.

Läste att ni åkte in till patong? Åkte ni tuktuk el taxi? Du verkar ju ha varit mycket på Phuket, är trafiken galen, man tänker ju annorlunda när man fått barn…

Ja vi åkte in till Patong en gång i vanlig taxi när vi var i Thailand nu senast. Då satt Oscar i vårt knä…… Kanske inte så trafik säkert, men mycket säkrare än tuk-tuk. Första gången vi var i Thailand med O så åkte vi Tuk-Tuk ena vägen…..men det gör jag nog inte om….. Jag är väldigt rädd för trafiken i Thailand, då en av mina bästa vänner omkom i en trfikolycka i Thailand för några år sedan…..

Har du något annat du kommer på som kan va bra att veta får du gärna höra av dig! Eller kanske några restaurangtips? Hälsningar Therese

Vi åt mesta dels på Sunwing hotellet då de alltid hade en gratis barnbuffe med typiskt god mat som gick hem hos Oscar. Så alla luncher åt vi där och nästan alla middagar. Ibland gick vi ner på strandpromenaden och åt middag då de blåste lite mer där nere och var lite skönare, samt mysigt att sitta där nere och äta och ha sanden mellan tårna. De flesta restauranger är av samma standard. Tror en restaurang hette Coconaut som vi gillade mycket. Kommer jag på fler tips så skriver jag. Uppdaterar ju min blogg dagligen av diverse tips!

Vill ni läsa mer om våra resor till Thailand  och lite andra Thailands tips så har jag ju en hel kategori till det. Jag bloggade flera gånger om dagen när vi var i Thailand i vintras!

Maila gärna om ni undrar över något annat! / Liniz

 

 

 

 

 

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *