8-rätters middag utan barn!

På vårt hotell Sea World Resort & SPA i Turkiet så ingick en À la carte middag i en av deras restauranger. Då fanns det turkisk, asiatisk eller italiensk restaurang och välja mellan. Så jag valde den italienska restaurangen. Min snälla mamma lät mig faktiskt gå ensam en av kvällarna och avnjuta en 8-rättersmiddag i lugn och ro. Vi insåg att äta en 8-rättersmiddag med Oscar en längre tid skulle inte funka. Han gillar verkligen inte att sitta still så länge. Våra middagar för övrigt i Turkiet var Max 30-40 min. Sitter era 2-åringar stilla länge vid matbordet? Brukar ni gå ut och äta på restaurang ofta? Om hur gör ni då? Tipsa mig gärna!


Det var i alla fall underbart att få en mamma lyx kväll och avnjuta en fantastisk måltid. Tyvärr var inte alla rätter så goda … När man kom så stod redan fyra olika förrätter på bordet som man fick. De var rätt goda. Men sen fick man soppa och välja mellan pizza eller pasta och då valde jag pizza, då den turkiska pizzan som jag brukade äta på luncherna var fantastiskt god. Men både soppan & pizzan var inge goda 🙁


Däremot valde jag fisk till huvudrätt som var fantastiskt god och även efterrätten!


Det var ju inte direkt så man gick hungrig därifrån i alla fall. Äter man 8-rätters så behöver ju faktiskt inte alla rätter vara goda. Vi har haft en fantastiskt god matvecka, men ska jag vara ärlig tycker jag det är både gott och kul och laga min egen mat igen! Går du ut ofta och äter på restaurang? Med eller utan barn?

Spana också in

2 kommentarer

  1. Jag kommer ihåg att Leoni inte heller ville sitta stilla när hon var 2 så det blev inte så mycket restaurang besök och nu blir det väl ännu mindre pågrund av den lille.

  2. Med de yngre barnen passar ju All Inclusive (eller ”matpension”) med buffémåltider därför så himla bra. Det tar ingen onödig tid att välja från meny (tid som man inte har med spring i benen …)

    Det finns ju andra suveräna alternativ också. Som ”Tre små Björnar-showen” på Sunwing Resort OCH storasyskon som är så stora (och snälla) att de gärna tar hand om lillasyskonet den halvtimme showen pågår medan mamma och pappa avslutar sin middag. Med en glass därefter att locka med kan mamma och pappa återfå sitt lilla yrväder till bordet medan de avslutar kaffet. Så många gånger är det lättare att ha flera barn med på resan 😉

    Att öva på att äta på restaurang hemma i Sverige ger också resultat tycker jag (med erfarenhet att ha gjort det på tre barn). Det ska naturligtvis inte vara ”märkvärdiga” restauranger. Mc Donald, IKEA, lokala pizzerian m.m. För att barnet ska vänja sig att sitta liiite längre och föräldrarna ska lära sig vilka förberedelser som kan vara bra att göra (t. ex små och roliga leksaker, iPhone, iPad o dyl).

    kram Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *