Barnmatsburkar på resan

Är man ute och reser med små barn som kanske inte börjat äta vanlig mat ännu eller helst äter barnmatsburkar är det ju smart att ta med sig ett gäng med burkar såklart! Reser man till ex Sunwing anläggingar får man alltid ha med sig 10 kg extra i bagagevikt, dvs 30 kg istället för 20 kg. Då gör det inte så mycket om resväskan väger lite mer med blöjor och burkmat. Annars får man helt enkelt packa smart och sen vet man att man kan shoppa desto mer när man ska åka hem för det finns mer plats i väskan då! En fråga igen;

Hej! Såg att du tog med burkmat när ni reste. Har du ngt bra tips på hur man kan packa burkmat i reseväskan utan att glasen går sönder under resan?
Ska snart åka iväg till Mallorca o kommer att ta med burkmat till min dotter som är snart 11 månader. Kommer även att ta med gröt o välling men de är lätta att packa ner. :)
/Anna

Jag brukar packa burkmaten i gympa dojorna, får exakt plats en ibland två burkar beroende på hur stora de är och jag & min make har alltid med oss träningsskor på semestern – så där kan man få in i alla fall minst 4 burkar barnmat. Jag plastar alltid in all burkmat, el mat liksom mina toalett artiklar i en egen plastpåse OM en olycka skulle ske och nåt gick sönder i väskan, så slipper förhoppningsvis allt annat i väskan bli kladdigt. Annars kan man ju ev lägga burkarna på lite blöjor eller andra mjuka saker/kläder i väskan. Men som sagt förslut allt i plastpåsar. Så många ggr jag har kommit fram förut med ex schampoo i väskan el nåt, så jag packar aldrig flytande saker löst!

Vill man inte släpa på barnmatsburkar som oftast är lite tyngre kan man ju köpa med sig Ellas Kitchen istället.  Jag har en vän som reste med sin 10 månaders son i Malaysia & Thailand i 3v och hon special beställde ca 60 st Ellas mat som de hade med sig på sin resa så hennes son fick två mål mat om dagen och mellis och hade med andra ord med det mesta i matväg + välling + gröt. Så kan man ju oxå göra. Allt beror ju på hur mkt man vill och orkar släpa och sen om man vill att sitt barn ska äta inhemsk mat.

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *