Kroatien med barn

Min nästa gästbloggare är min vän Jenny som oxå har rest mycket med sin familj!

”På 2 åriga Elias femte utlandsresa åkte vi till Kroatien och det lite mindre stället Crikvenica som ligger i nordvästra Kroatien. Anledningen till att vi åkte just dit var för att vi kvarterade in hos några svenska vänner som har ett alldeles eget hus just där.

Crikvenica är ett jättefint och lite lugnare ställe (men så klart också med turister) som ligger nära Ryanair flygplatsen Rijeka på halvön Krk. Kroatien tycker jag är ett supervackert ställe med turkost vatten och bergigt landskap men det är också ett jättebra resmål att åka till med barn med tanke på att det bara tar ynkliga 2,5 timmar att flyga hit! Man hinner ju knappt kliva på planet och äta sin mat innan det är dags för landning!

Mitt på sommaren är det nog lite för varmt att vistas här med barn så att åka i början av juni (eller i början av september) som vi gjorde är nog att rekommendera. I vattnet var det knappt några vågor så verkligen perfekt för barnen! Däremot kan det vara skönt att ha badskor på sig eftersom det var stenar i vattnet på rätt många strandplatser.

Vi hyrde bil under den veckan vi var där, och det var verkligen ett måste för en gravid barnvagnsfamilj som bodde i ett inhemskt villaområde som låg uppe i en bergssluttning. För oss hade det annars blivit alldeles för jobbigt att ta sig ner till stranden varje dag, men det var också skönt med bil så man kunde utforska Kroatien på andra ställen än på stranden! Vi gjorde till exempel en utflykt till ön Cres en dag, vilket var en superfin ön med helt enorm utsikt! Cres hade dels massor av (läskiga) bergsvägar man kunde köra upp på för att komma upp till den helt otroliga utsikten, men också ett idylliskt litet samhälle längst nere vid havet, där man kunde njuta av mycket god fisk och glass. Väl värt att ta en dagsutflykt till om ni ändå är i närheten!”

Jag beundrar verkligen Jenny som var iväg på en relativt aktiv semester med en 2-åring och höggravid i V28. Det är ju sista gången man ”kan” / ”får” flyga enligt de flesta hemförsäkringsbolagen, annars får man teckna en extra reseförsäkrning. Här finner ni även Jennys egen resguide till Kroatien och vill ni få ännu mer reseinspiration av deras härliga familjeresor kan du inspireras här. De har bland annat rest på lång resor till Malaysia, Thailand & Aruba med deras son – så massa trevlig reseinspiration med barn får ni där 😉 Kroatien är verkligen ett land som jag skulle vilja besöka, som jag aldrig har varit i!!!

Vill du bli min nästa gästbloggare? Dela gärna med dig om en härlig semester i Sverige eller utomlands med ditt / dina barn – vore jätte kul. Maila mig lina_g80@hotmail.com en berättelse och gärna en bild!

Spana också in

1 kommentar

  1. Hej 🙂

    Vi har ju varit till Kroatien ett par gånger och vi tycker att det är helt underbart! Det är ju R’s mamma och sambo som faktiskt har en segelbåt där nere, en ganska stor segelbåt, sovplats för 8 personer, jag tror att den är 40 fot lång, vet faktiskt inte hur många meter det är 🙂 Jag har varit med två gånger tidigare och nu i september blir det min tredje gång till Kroatien!

    Jag tycker att det är så himla kul för det blir en helt annan semester när man seglar till nya ställen varje dag 🙂 Jag rekommenderar verkligen att åka dit och segla, det är dock ganska dyrt om man inte har en egen båt, jag tror att det brukar kosta ca 20.000-40.000 kr att hyra en båt en vecka, beroende på vad det är för båt och om det är högsäsong eller inte, men är man många så delar man ju på kostnaden och då blir det inte så farligt i alla fall 🙂

    Nu till överraskningen, om du inte redan vet 🙂 Denna gång kommer jag att åka med liten bebis i magen 🙂 Om allt går som det ska! Jag kommer troligtvis att vara i vecka 25-26 när vi åker dit, vilket innebär att bebis var med redan till Kreta i våras 🙂

    Kram kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *