Smultronstället

Min nästa gästbloggare är Sarianne som kommer ifrån Söderköping och hon vill tipsa er om Smultronstället som är ett roligt och gott resa med barn tips i sommar.

 Planerar du att resa genom Söderköping i sommar så rekommenderar jag starkt att stanna och ta en promenad längs med Göta Kanal. Vid kanalen ligger det under sommaren alltid en massa fina båtar att kika på, längs med kanalen finner du också Smultronstället.

Menyn består av 60 egen-komponerade glassuppläggningar för allas tycken och smak.Smultronstället säljer ca 75 000 liter glass och servar ca 180 000 gäster årligen. En av de gästerna blir garanterat varje år vi – familjen Segersten, vi älskar glass!

Halva nöjet med att gå till Smultronstället är att sitta och kika in på alla de olika glasser som olika personer beställer in, de allra flesta glassarna är gigantiska och vackert gjorda, en del av glassarna ryker det även ur.

För mindre besökare kan man även beställa ifrån deras barnmeny. Barnen älskar att komma hit och sitter länge och väljer glass med omsorg ifrån menyn.

Varje år presenteras några nyheter, 2012 är inget undantag, vad sägs om en ”Prinsessdröm” med smak av vaniljglass med jordgubbar och vit choklad, detta toppat med grädde och en chokladkrona. Eller kanske en ”Spotlight” med mango/passionssorbet, melon och marula/ananasglass med mangotopping som toppas med grädde.

Bilderna är lånade ifrån Sarianne.

Har du ett bra resa med barn tips i Sverige? Eller utomlands? Vill DU bli min gästbloggare? Maila gärna mig ett inlägg och en eller ett par bilder så publicerar jag det gärna 🙂 lina_g80@hotmail.com mailar du på bara. Alla tips mottages tacksamt, tillsammans delar vi ju erfaranheter med bra resa med barn tips åt varandra 😉

 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *