Havets Hus i Lysekil

I sommar på vår semester har jag planerat att vi ska besöka Havets Hus i Lysekil. Det ligger inte så långt ifrån vårt landställe.

Vad är Havets Hus?

Havet och dess djurliv väcker beundran och förundran hos många människor. Vissa djur har vackra färger, andra byter kön och någon har tänder i magen. På Havets Hus finns över 100 fascinerande arter, från småfläckig rödhaj till död mans hand. Alla hemmahörande eller på besök i Västerhavet.

 Akvariet erbjuder många spännande upplevelser. Färden börjar vid strandområdet och fortsätter genom Västerhavets olika miljöer ända ner till de djupa bottnarna. Känn på sjöstjärnor och eremitkräftor i klappakvarier, lär lekfullt på Havets Hus strandskola, inspireras av en guidad tur, se dykare som matar djuren och delta i olika temadagar. Utbudet av aktiviteter varierar under året.

Jag är helt övertygad om att Oscar kommer att tycka att det är super spännande och besöka Havets Hus och har du vägarna förbi eller planerat att besöka Västkusten i sommar eller Lysekil så är nog detta att rekommendera. Jag kommer såklart att blogga om det när vi har varit där.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *