Barnvagn + buss = GRATIS

Jag har fått många kommentarer på inlägget angående att åka buss gratis i Stockholm och jag var nog inte riktigt tydlig inser jag själv. Men det är GRATIS för både EN VUXEN och barnet som sitter i barnvagnen.

Några av kommentarerna jag fick vill jag gärna dela med mig av;

”En förälder tillsammans med barn i barnvagn. Det är gratis på bussen för att förälderna inte ska behöva lämna sitt barn i bagnen för att betala. I tunnelbanan betalar man ju i spärren å på spårvagnen finns konduktör, därför är det inte gratis där.”

”Inte bara i Stockholm, utan i HELA Stockholms län :)  Perfekt för mig som är Norrtäljebo. ”

”Jo tack jag vet, och därför ofta kaos på bussar då många är så sjukt snåla och låter sin 4-5 åring ÅKA VAGN för att det är gratis!!! urk, blir riktigt trång och rörigt med vagnar som inte egentligen behövs….. vi som faktiskt behöver vagnen med oss får fint vänta på nästa buss…”

Så nu fick nu veta varför det är gratis och att även många i Stockholm utnyttjar systemet och släpar med sig en liten sulky vagn med ett stort barn, så de kan åka gratis. Och att ni dessutom kan åka gratis buss i hela Stockholmslän och med andra ord ta er ända ut till Norrtälje 🙂 Vill man spara in på semesterkassan så kan man alltså göra det när man åker lokaltrafik i Stockholms län, men andra sidan kan man få vänta oxå….köer…


Ja, Oscar vill nuförtiden ha allt som jag äter och dricker. Köper jag en latte så ska han bara smaka trots att han inte gillar den 😉 Busfrö!

Spana också in

6 kommentarer

 1. Sv: Hej! 🙂 Äntligen hemma och vi har haft det fantastikst! Jag tog ju bloggsemester med men det skötte ju gästbloggarna! Jag är så glad att jag fått uppleva det jag upplevt och nu vill jag bara resa igen snart! Så nu tänker jag bara på att spara ihop till en ny semester, vart vet vi inte än! 😉

  KRAM!

 2. Sv: Hej! 🙂 Äntligen hemma och vi har haft det fantastikst! Jag tog ju bloggsemester med men det skötte ju gästbloggarna! Jag är så glad att jag fått uppleva det jag upplevt och nu vill jag bara resa igen snart! Så nu tänker jag bara på att spara ihop till en ny semester, vart vet vi inte än! 😉

  KRAM!

 3. Håller inte med det där om att många tar med en sulky/vagn till sin 4-5 åring bara för att få åka gratis. Jag tycker att folk som hävdar det ska ta reda på fakta istället. En 4-5 åring orkar inte alltid gå en hel dag beroende på vad man ska göra, tex om man ska vara på skansen eller gå på stan eller vad som helst egentligen. Därför tar jag ibland med mig vagnen till min son. Då ska ni veta att jag faktiskt har månadskort och har därmed redan avlagt min avgift men lämnar inte sonen på bussen bara för att gå fram och bevisa för alla som fäller såna kommentarer eller tänker precis som i kommentaren ovan att jag faktiskt betalar för mig. Sen är det många som liksom jag inte bor i innerstan och vi tar oss först in till stan, och betalar därmed (med remsa eller månadskort), men sen reser ”gratis” på buss.

  Menar inte att skapa dålig stämning med trista kommentarer på din fina blogg gumman, men jag blir bara så irriterad på folk som inte tar reda på fakta. Man kan inte dra ”alla” över en kam. Tror faktiskt dessutom att de som tar vagnen till sitt äldre barn har en legitim anledning till det. Vem orkar släpa på en tom barnvagn en hel dag bara för att spara in några kronor på bussen??? Nej, GRRRR…..

 4. Håller inte med det där om att många tar med en sulky/vagn till sin 4-5 åring bara för att få åka gratis. Jag tycker att folk som hävdar det ska ta reda på fakta istället. En 4-5 åring orkar inte alltid gå en hel dag beroende på vad man ska göra, tex om man ska vara på skansen eller gå på stan eller vad som helst egentligen. Därför tar jag ibland med mig vagnen till min son. Då ska ni veta att jag faktiskt har månadskort och har därmed redan avlagt min avgift men lämnar inte sonen på bussen bara för att gå fram och bevisa för alla som fäller såna kommentarer eller tänker precis som i kommentaren ovan att jag faktiskt betalar för mig. Sen är det många som liksom jag inte bor i innerstan och vi tar oss först in till stan, och betalar därmed (med remsa eller månadskort), men sen reser ”gratis” på buss.

  Menar inte att skapa dålig stämning med trista kommentarer på din fina blogg gumman, men jag blir bara så irriterad på folk som inte tar reda på fakta. Man kan inte dra ”alla” över en kam. Tror faktiskt dessutom att de som tar vagnen till sitt äldre barn har en legitim anledning till det. Vem orkar släpa på en tom barnvagn en hel dag bara för att spara in några kronor på bussen??? Nej, GRRRR…..

 5. det va jag som skrev den bittra kommentaren;
  ”Jo tack jag vet, och därför ofta kaos på bussar då många är så sjukt snåla och låter sin 4-5 åring ÅKA VAGN för att det är gratis!!! urk, blir riktigt trång och rörigt med vagnar som inte egentligen behövs….. vi som faktiskt behöver vagnen med oss får fint vänta på nästa buss…”

  men jag menar det och jag står för det. Har själv en 5-årig flicka som gått med sina ben sedan hon va 4 och vi har anpassat utflykter för att hon ska klara sig utan vagn i stan! herregud, nej en 4-5 åring ska då inte åka vagn enligt mitt tycke, ser ju ut som en jättebebis. gör saker ungarna orkar och har glädje av istället och va hemma i rimlig tid samt förklara att bara små barn ker vagn så ska du se att det går så bra så.

  uppskattar din blogg, många hhärliga tips! vill gärna ha tips var vi ska åka nästa somamr med en då 6-åring samt vild 3-åring… vi har varit på sunwing kallithea och återvänder gärna men kul att se annat. helst inte för superdyrt och vi vill ha eget pentry på rummet. samt nära till strand =) ha en fin söndag!

 6. det va jag som skrev den bittra kommentaren;
  ”Jo tack jag vet, och därför ofta kaos på bussar då många är så sjukt snåla och låter sin 4-5 åring ÅKA VAGN för att det är gratis!!! urk, blir riktigt trång och rörigt med vagnar som inte egentligen behövs….. vi som faktiskt behöver vagnen med oss får fint vänta på nästa buss…”

  men jag menar det och jag står för det. Har själv en 5-årig flicka som gått med sina ben sedan hon va 4 och vi har anpassat utflykter för att hon ska klara sig utan vagn i stan! herregud, nej en 4-5 åring ska då inte åka vagn enligt mitt tycke, ser ju ut som en jättebebis. gör saker ungarna orkar och har glädje av istället och va hemma i rimlig tid samt förklara att bara små barn ker vagn så ska du se att det går så bra så.

  uppskattar din blogg, många hhärliga tips! vill gärna ha tips var vi ska åka nästa somamr med en då 6-åring samt vild 3-åring… vi har varit på sunwing kallithea och återvänder gärna men kul att se annat. helst inte för superdyrt och vi vill ha eget pentry på rummet. samt nära till strand =) ha en fin söndag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *