Restauranger i Evrenseki området

Det är alltid lika kul när ni kommenterar eller frågar om saker som jag bloggar om. Såklart så svarar jag så snart jag har möjlighet;

”Ser härligt ut. Fortsätter man längst huvudvägen för att komma till Kumköy. Det står på Vings sida att det ska ligga 2 km bort. Är helt emot all inklusive och bufféerna men det låter på inlägget att man får nöja sig med hotellet eller åka till Side. Kumköy känns som ett promenadavståndsalternativ. ”

När man bor på Sunwing Resort & SPA Side West Beach ligger det som sagt i Evrenseki som tillhör Side området.  Å tyvärr fanns det inte så många restauranger vad jag kunde hitta i sjävla Evrenseki. Det fanns ett fåtal i shopping centret ute vid stora vägen, men kanske inte de mysigaste resraurangern. Men däremot fanns det flera olika ”Beach Clubs” med lunch restauranger längs strandpromenaden, så där gissa jag det är enkelt att förse sig med lunch. Vi åt ju alltid lunch på Sunwing Resort & SPA Side West Beach i La Tasca restaurangen, då Oscar åt gratis och vi kunde äta av deras ganska varierade meny. Vi hann äta det mesta på deras meny på 1v, men stannar man 2v tror jag nog man skulle tröttna på maten, då urvalet inte var så stort.

Å precis in till Kumköy är det ca 2 km, men tyvärr ingen promenad väg hela vägen vad vi kunde se utan man får hoppa på en minibuss / dolmus och åka in dit. Det kostade 2 TL och åker man in till Side kostade det 3 TL. Så det var inge dyrt.

I Evrenseki området kring hotellet är det mest All inklusive hotell, så jag gissar det är en av anledningarna till att det inte finns så mycket restauranger i närheten!

Jag är både för och emot all inklusive. Personligen så gillar jag att äta på olika restauranger och har helst inte all inklusive. Men med enkelheten med att resa med Oscar så är det fantastiskt bra att kunna gå på en restaurang och maten är klar, man slipper vänta osv….. När vi åt inne i Side stad så fick vi ju vänta en stund på maten….Å Oscar har nog inte världens bästa tålamod just nu 😉

 Nästa gång vi reser kommer vi att bo på ett all inklusive hotell, så vi varierar oss med icke all inklusive och all inklusive. En variation är alltid bra 🙂

 

Spana också in

4 kommentarer

 1. Jag är enig med dig, jag tycker delvis väldigt mycket om All Inclusive-konceptet och vill också göra resor utan det konceptet. Vi som också har en liten nu (21 månader) passar det bra med All Inclusive då lilleman inte har det största tålamodet för närvarande. Då är varje minut dyrbar och att avsätta tid för att välja från meny och vänta på servering, det är … tid som inte riktigt finns …

  Jag har precis skrivit ett inlägg om just All Inclusive, och tips på ett trevligt AI-hotell.

  Hälsningar Rosita

 2. Jag är enig med dig, jag tycker delvis väldigt mycket om All Inclusive-konceptet och vill också göra resor utan det konceptet. Vi som också har en liten nu (21 månader) passar det bra med All Inclusive då lilleman inte har det största tålamodet för närvarande. Då är varje minut dyrbar och att avsätta tid för att välja från meny och vänta på servering, det är … tid som inte riktigt finns …

  Jag har precis skrivit ett inlägg om just All Inclusive, och tips på ett trevligt AI-hotell.

  Hälsningar Rosita

 3. Det går utmärkt att gå in till Kumköy utan att gå längs med stora vägen.

  Man går förbi taxistation bortåt hotellet med drakar och fortsätter längs den gatan till den tar slut. Man går sedan över en liten bro och följer sedan en väg/stig in till höger.
  Där den delar sig tar man vänster, och efter 100 meter eller nåt är man framme.

  Tar 10-15 minuter att gå i maklig takt.

 4. Det går utmärkt att gå in till Kumköy utan att gå längs med stora vägen.

  Man går förbi taxistation bortåt hotellet med drakar och fortsätter längs den gatan till den tar slut. Man går sedan över en liten bro och följer sedan en väg/stig in till höger.
  Där den delar sig tar man vänster, och efter 100 meter eller nåt är man framme.

  Tar 10-15 minuter att gå i maklig takt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *