Barn med astma och eksem

Jag vet inte hur mycket jag skrivit tidigare om att Oscar har både astma och eksem. Men hur eller hur har han varit ganska mycket sjuk, egentligen sedan jag slutade amma när han var sju månader. Efter det så har han nog varit förskyld nästan en gång i månaden och varje gång han blir förskyld så kommer såklart hans förskylningsastma oxå… Det är alltid super jobbigt för han vill nästan aldrig ta sin astma medecin, så vi får verkligen kämpa med det… Eksemen är faktiskt bra nu, men kommer ofta under hösten och vintern när det är kallt ute och hans hud blir torr…


Hur eller hur går vi ju på rutin kontroller ganska ofta och såklart har vi ju hopp om att det ska växa bort när han blir äldre. Jag hade jätte jobbig astma och eksem när jag var liten så han har väl ärvt det av mig ?! Dock har det vuxit bort på mig tack å lov!


I fredags var vi i alla fall på ett läkarbesök och Oscar skötte dig exemplarisk och var jätte duktig, men sen när läkaren gick iväg en sväng då ville han ju utforska rummet och medan jag då (kanske en dålig morsa?!) kollade lite i Iphonen så lyckades han sätta på säkerhetslarmet i rummet…. Så läkarn kommer inspringande och säger att hela St Eriks Vårdcentral låter, vilket vi såklart inte hör…. och att Oscar har satt på säkerhetslarmet från det rummet…. Oupsi…. Jag kunde verkligen inte låta bli att skratta och det förvånar mig heller inte att det var mitt busfrö som gjorde det 😉


Så då fick vi undersöka och leka med nåt annat eftersom den enda leksaken i rummet, ett flygplan, inte var så kul längre… Så Oscar hoppade upp i stolen å lekte doktor i stället!

Så alltid när vi är ute och reser måste vi alltid ha med massa medeciner just in case…. Man vet ju aldrig när astman kommer, oftast blir det extra jobbigt när han är förskyld eller får hosta!

Har nåt av era barn astma? Har det kanske vuxit bort?

Oscar är ju lite förskyld nu, så oftast blir det ju nätterna som blir jobbiga då han ofta hostar när han ligger ner…..

Tänk vad underbart det är med barn, men det kan oxå vara väldigt jobbigt ibland framför allt när de e sjuka, de e ju så jobbigt att se de lida!

Spana också in

2 kommentarer

  1. HEJ!
    skönt att han är bättre i ekemen.
    vår dotter snart 8år har väldiga eksem. Äter en medicin som heter azatioprin mot dem, ett slags cellgift)

    Vi försöker resa så mkt vi kan så hon mår bättre. Solen är inte bra när man äter den medicinen men klimatet gör gott!
    Har ni ngt tips där man kan stanna en längre period??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *