Innehållsförteckning på flygplansmat

Det är fortfarande jätte kul när ni mailar in frågor till mig, fortsätt gärna med det eller lämna kommentarer så svarar jag i den mån jag hinner och i den mån jag kan. Har nu fått några frågor ang innehållsförteckning på flygplansmat;

”Hej!
Jag undrar om det flygbolag du jobbar för har innehållsförteckning över maten som serveras ombord? Jag ska flyga i sommar med mina barn varav en av dem är allergisk mot ägg och nötter. Jag pratade med kundservice angående maten och de säger att det inte finns innehållsförteckning över maten som serveras ombord. Samt att man kan inte beställa mat utan ägg och nötter om man inte har bokat businessklass. Inte ens mot en kostnad kan man beställa det.
Jag undrar om du vet vad som gäller på planet? Är det kanske olika beroende på flygbolag? Jag har bokat reguljär flyg. Jag trodde att innehållsförteckning över maten som serveras är ett krav?
Hoppas du har tid att svara på mina frågor.
Hälsningar
Eileen”

Hej Eileen. Tack för ditt mail. Svår fråga att svara på. Jag tror att de flesta Skandinaviska flygbolag borde ha innehållsförteckning på den maten som serveras ombord i alla fall och man brukar även kunna beställa special mat mot kostnad. Nu vet jag ju inte vilket flygbolag du reser med, men det låter konstigt att du inte kan beställa special mat utan ägg och nötter. Men när man är så allergisk, så skulle jag rekommendera att ta med egen mat istället så du / ni inte blir allergiska ombord. Alla flygbolag har ju såklart sina egna regler angående servicen/matkoncepten ombord oxå. Jag blev väldigt nyfiken vilket flygbolag ni ska flyga med. Jag hoppas det löser sig på bästa sätt iaf och tyvärr har jag ju inte så mkt till svar på frågan, annars testa ring kundtjänst igen. Ibland kan man ju faktiskt få olika svar när man pratar med olika personal.. … …

LYCKA TILL & Trevlig Semester 🙂

Spana också in

4 kommentarer

 1. Hej!
  Jag skulle tycka det vore jättekul att skriva ett inlägg på din blogg. Men jag har funderat och funderat och inte kommit på något bra som skulle passa här. Är inte jättebra på saker att hitta på här i stan och har ju tyvärr bara gjort en enda resa, sedan jag fick barn. Jag som annars älskar att resa, har noll möjlighet till det som det är nu… Det ser så härligt ut med alla era resor och hoppas att jag så fort som möjligt själv ska kunna komma iväg på något!

  Men kommer jag på något som skulle passa här, så kommer jag säga till. Jag kan även ha ögonen öppna på saker som händer i Göteborg och tipsa dig!

  Niini´s blogg hamnade jag på då hon var gästkrönikör på Magdalena Graafs blogg. Efter det fastnade jag för hennes blogg, trots att jag aldrig träffat henne:) Hur hamnar ni på alla event? Verkar jättemysigt! Jag skulle verkligen behöva komma ut på saker jag med!!!!

  Kram, kram

 2. Tack för svaret =). Jag ringde tillbaka till kundservice och fick samma svar, endast de som har bokat business class har möjligheten att specialbeställa mat utan vissa ingredienser. Vi som bokat ekonomi class kan inte specialbeställa mat, inte ens mot en kostnad… så det finns inte mycket annat att göra. Nästa gång ska jag kolla upp det här med maten innan jag bokar biljeter. Vi flyger med ett skandinaviskt flygbolag.

 3. Hej Lina!

  Vi har ju precis flugit med vår allergiska dotter, hon fyller 4 år i år. Att ta med burkmat är ju då inte ett alternativ. Vi fick också beskedet att vi inte kunde specialbeställa mat till henne då hon både är allergisk mot ägg och mjölk. Ella får kraftiga allergiska reaktioner och för oss är det aldrig värt att chansa.

  Vi tog med oss egen mat till henne, lunch och middag. Ett bra tips är ju tex att ta med pasta och köttfärssås där man tar köttfärssåsen direkt från frysen och då håller sig en lång tid. Det var inga problem att värma hennes mat på planet (Turkish airlines), de bara la över från vår låda till deras ”tallrikar”.

  För säkerhets skull har vi ett intyg från allergimottagningen där det står om hennes allergier men vi har aldrig behövt visa det.

  Hoppas det kan hjälpa någon!

  Hälsningar Sandra

 4. Psss. Jag har inte glömt bort om ett ev gästinlägg om Libanon. Har bara fått lite skrivkram och prestationsångest 😀

  Kram S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *