Kuba med barn

Att ha besökt Kuba känns helt fantastiskt. Jag vet inte om det är ett remål som jag skulle ha prioriterat att resa till om det inte var för jobbets räkning. Men jag måste säga att jag var överförväntan imponerad av Kuba. Det var så otroligt vackert där.

Även inflygningen till Kuba var mycket fin, ett otroligt grönt och fint landskap som kantades av fina sandstränder lite här och där.

Vi landade i Havanna som är Kubas huvudstad. Jag hade önskat att jag haft tid och ork att kunna stanna i Havanna eller kunnat åkt dit, men tyvärr blev det inte så. Vi var på Kuba i 1,5 dygn bara, 2 nätter. Så vi åkte direkt till Varadero som är det största turistresmålet på Kuba och ligger ca 3h med bil från Havanna. Hade det inte vart för det långa avståndet och de dåliga vägarna, kanske jag hade åkt in till Havanna. För jag har hört att har man inte besökt Havanna har man inte sett det ”riktiga” Kuba och det ligger väl såklart något i det.

Varadero var verkligen paradiset, som ni ser på bilderna ett paradis med en lång och härlig sandstrand!

I Varadero är en lååång relativt orörd strand, man kan tillbringa dagarna både lite mer öde i sin ensamhet eller där det är fullspäckat med solstolar och folk, så valet är ju fritt vad som passar sig själv bäst?!

 

Skulle jag resa till Kuba med barn är nog att föredra Varadero som är en turistort och har som sagt en lång sandstrand. De flesta hotell i Varadero  är all inklusive hotell, vilket jag såklart tycker är bra och smart och Sol Palmeras är ett familjärt och barnvänligt hotell.

 

 

 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *