Resa gravid!

Min nästa gästbloggare heter Malin och hon älskar att resa och reste en del när hon var gravid, faktiskt fram till hon var i vecka 30, så jag tycker det är himla skoj att Malin vill dela med sig av sina erfarenheter. Jag själv flög ju såklart mycket när jag var gravid, men ”bara” fram tills graviditetsvecka 20. Sen slutade jag flyga och vi hann heller inte resa på någon semester utomlands innan Oscar kom efter att jag gick ner på marken. Vi valde istället sommarhuset på Västkusten!

”Att resa tillhör ju mina absoluta favorit intressen. Älskar ju känslan av att befinna sig utomlands. Känna solen, värmen och friheten. Inga måsten utan bara avkoppling. Är så glad att vi kom iväg 2 veckor till Cypern i slutet av augusti/början av september precis innan jag fick ”flygförbud” med de flesta flygbolagen. Att resa gravid fungerar alldeles utmärkt! Var ju även i Turkiet i början av sommaren.

Lite tips:

Man kanske vill bo lite mer centralt eller på ett bestämt hotell. Jag kollade upp sådant innan vi bokade och det blev ett hotell med pool mitt i centrum så jag visste att jag skulle ha nära till både restauranger, stranden och affärer. Vi valde även att boka ett lägenhetshotell så jag skulle ha möjlighet att fixa mat när som på dygnet.

Eftersom jag under graviditeten märkt att jag är extremt solkänslig så hade jag med mig solkräm med faktor 50. Täckte även magen helt med en sarong. Höll mig mest under ett parasoll eller i vattnet. Hällde i mig vatten.

Köpte ett par jättesköna Ecco sandaler som såg en aningens tantiga ut men hade verkligen inte klarat mig utan dom! Utan dem hade jag inte pallat att gå någonstans alls!

Hade med mig panodil, resorb, alcogel och spritservetter.

Gällande mat och dryck så åt jag ingen sallad eller frukt ute eftersom den ofta sköljs med kranvattnet eller sköljs väldigt dåligt. Tog inte alltid is till drycken heller eftersom det är svårt att veta om den är gjord på kranvatten eller inte. Annars gjorde jag som jag gör hemma. Åt det jag äter här hemma. Dvs det mesta.

När det kom till själva resan så förbokade vi platser på flyget med extra benutrymme och nära toaletten. Sen var det stödstrumpor och mycket vatten drickande. Hade även med mig en kudde som jag kunde ha bakom ryggen/svanken så att jag satt skönare.

Eftersom jag var längre gången än v. 28 då de flesta försäkringar slutar att gälla gravida så tecknade jag en reseförsäkring under de dagar vi var borta genom Europeiska reseförsäkringar. Den kostade ca 400:- för de två veckorna. Fixade också ett läkarintyg på engelska där det stod vilken vecka jag var i, bf etc. ”

Måste säga att Malins resa gravid tips var riktigt bra och mycket smart tänkt!!

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *