Vaccinationer vid 3 månaders bebis?!

Det är roligt när det blir en massa frågor och funderingar kring det jag bloggar om, fick en kommentar ganska snabbt efter mitt inlägg om Vaccinationer igår;

”Hej Lina!

Jag har hört att vissa blir erbjudna att vaccinera mot detta redan på första BVC-vaccinationen vid 3 månaders ålder. Stämmer det mån tro? Vi blev inte erbjudna och jag funderar på varför det skiljer sig så?

Skönt att det gick bra idag!

Ha en fortsatt fin dag!

Vänliga Hälsningar

Amanda”

Hej Amanda!

Vi blev inte alls erbjudna att ta Twinix sprutorna när Oscar var 3 månader, hm, du kan inte ha blandat ihop det någon annan spruta? Eller kanske är det om man reser till ett ännu mera riskfullt land? Vad jag har hört så ger man helst  inte Twinrix som skyddar mot Heptit A och B till barn under 12 månader.

Så när vi var i Thailand när Oscar var 7 månader för ca 1 år sedan så fick han inget vaccin än de obligatoriska sprutorna han hade fått vid sin 3 och 5 månaders kontroll på BVC. Dock åt han heller ingenting från landet, jag ammade lite samt hade med mig all hans mat och så fick han lite vatten som vi köpt på flaska.

Så jag har väldigt svårt att tänka mig att man blir erbjuden Twinrix på sin 3 månaders kontroll? Jag har aldrig hört talas om det. Dessutom får man ju betala för Twinrix sprutorna, i Stockholm kostar de 395 kr styck, så då brukar de inte fråga om man vill ha de när de kostar.

Jag vet att en vän var ute och reste i Thailand & Malaysia när hennes barn var 9-10 månader och de tror jag tog Twinrix innan OM jag inte minns fel, men som sagt vi skulle inte göra det enligt rådgöran med BVC samt VC när vi reste när Oscar var 7 månader till Thailand.

Kolla upp det en extra gång och kontakta ditt BVC eller VC.

Spana också in

3 kommentarer

  1. Hej’ vi blev erbjudna Twinrix på vår son vid 3 mån pga av att pappan är halvgrek. Tror att barn till föräldrar födda i länder där hepatit är vanligt blir erbjudna Twinrix utöver de vanliga sprutorna på Bvc 🙂

  2. Vi hade bokade resa till thailand då vår son var typ 3mån tror jag..dock var avresan då han skulle vara ca 1 år.
    Då frågade vi innan första ”vanliga” vaccinationen om man tar Hepatit på dom här små. Min BM sa att hon rek. Hepatit B. Så det har hon lagt in i dom 2 senaste vanliga sprutorna.. och vi ska ta den sista nu när min son blir 1 år i mars.

    Jag tycker det var jättebra, då har han bra skydd mot det i några år 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *