Flyga med en 1,5 åring.

 Flyga med en 1,5 åring lång tid, då pratar jag om 10-12 h kan ju säkert vara riktigt jobbigt?! Jag har ju aldrig gjort det själv ännu, men SNART. . .  Det närmare sig nu. .  . Oscar kommer ju att vara 21 månader när vi ska flyga till Thailand och det kommer nog bli en upplevelse utöver det vanliga.

Sist vi flög med honom var till Rhodos i slutet av september och då var han ju 15 månader och vi valde e kvälls och nattflygning, vilket gick HUR bra som helst, inga problem alls, han sov nästan hela dit resan och hemresan 4h dit och hem, så det var riktigt lyxigt 🙂

Jag har fått några frågor hur jag har tänkt underhålla Oscar under våran flygning till Thailand;

”Hej jag undrar hur du underhåller Oscar under flygresan!!Våran dotter är 18-19mån och är en sån som aldrig sitter still, några bra tips kanske?Jag och min sambo har rest mycke innan och vill gärna göra det med våran dotter med oss men är lite nervösa, vi åkte med henne när hon va 10 mån till Alcudia och det va underbart men hon började gå därnere så på flyget ville hon gå hela tiden=/MVH Nathalie. ”

Oscar är oxå ett vilddjur / busfrö som sällan sitter still så det kommer nog bli lite jobbigt, men jag ska göra mitt bästa för att det ska bli bra. Jag har funderat lite på hur vi ska lösa flygresan på bästa sätt då han såklart är bokad som en infant, barn under 2 år och måste sitta i någons av våra knän.

Från början bokade jag ju en kvälls / nattflygning till Thailand, men sen har den blivit inställd så vi blev ombokade till dagen innan, vilket innebär att flyger kommer att gå ca kl 13 på dagen.

Först blev jag lite besviken och tänkte att det var en dum tid….men sen kom jag ju på att det var visst en JÄTTE BRA tid att resa, för då har vi både hans lunchnap/sovning ca 1,5 h ombord OCH hans nattliga sömn då vi landar runt 23 -24 tiden i Thailand svensk tid. Hemma nattar vi ju honom runt 19.30 tiden, så det innebär då att han borde sova ca 1,5 h + 4,5 ombord på flyget om det går som jag vill 😉

Då har vi ca 4 h som han ska underhållas på och det är ju faktiskt inte så lång tid.

Jag har i alla fall tänkt att vi ska köpa med oss en sån mini-DVD och lite nya filmer som han kan titta på ombord, vilket även kan vara smart att ha med sig på resa, som han kan kolla på lite då och då. Man får inte glömma adapter bara, så man kan använda den på hotellrummet oxå. Just nu är hans favorit filmer Teletubbies och Rori Racerbil, så jag måste nog inhandla någon ny Teletubbies film oxå.

Massa pekböcker, bland annat hans favorit pekböcker ska ju såklart med så vi kan sitta och läsa och kolla på bilderna. Just nu är hans favorit pekböcker dessa;

Som man både kan läsa och sjunga, då han älskar när man sjunger. Samt den pekboken där vi har satt i egna bilder, så han kan peka och berätta vilka som är på bilderna. Sen även ritpapper och pennor / kritor så han kan fördriva tiden med att rita en stund. Böckerna kommer från Rabén & Sjögren som har ett stort utbud av väldigt bra barnböcker samt pysselböcker för äldre barn. Så köp gärna med er lite nya böcker / pyssel inför er flygresa, sånt älskar ju de flesta barn.

Massa snacks kommer jag se till att ha med i form av frukbitar som är färdig skalade i en burk, banan, kex och sen finns ju en hel del snacks att köpa ombord på flyget oxå. Nu äter han faktiskt det mesta.

Gröt och välling färdig portionerat i en plastburk / vällingflaska så det bara är att be flygvärdinnorna om varmt vatten.

Småleksaker, som är enkla att ha med i väskan, ev en liten mobiltelefon som han gillar som låter när han trycker på den och hoppas att inte medpassagerarna blir störda. . .

En stund kommer ju även gå åt till att ge honom mat. Jag har beställt extra vanlig barnmat åt honom för barn 2-11 år, så han får riktig mat. Jag tänkte ge honom lunchen på Arlanda och sen ev välling vid starten och hoppas att han sen sover ca 1,5 h och sen är det ju dax för middag senare under flygningen.

När möjlighet finns och flygvärdinnorna inte är i mittgången, tänkte jag passa på att han ev kan få gå lite i mittgången ev ner till toaletterna och byta blöja etc. Så man fördriver lite tid där.

Jag kommer även att försöka ha de vanliga nattliga rutinerna, ta med hans tandborste, pyjamas, så vi borstar tänderna ombord och sätter på pyjamasen och sen välling innan det är dax att sova för kvällen vid 19,30 tiden. Sen har jag HOPP om och en DRÖM att han kommer sova resten av flygresan i min famn eller om det kanske går att bädda åt honom på golvet OM man får ?!  Jag kommer se till att ta med lite små tunna filtar och ett gosedjur åt honom oxå. Så det ”nästan” blir som hemma, bara en annan miljö!

Jag har även laddat ner några ”barnappar” i min mobil som han ev kan sitta och trycka / leka med om han blir FÖR uttråkad.

Så här nyvaken och söt såg min lilla Skruttiz ut när vi landade i Thailand för ca 1 år sedan, 7 månader gammal. Då sov han större delen av flygresan i alla fall. Vi får ju se hur det går nu. Det kanske är super spännande att åka flygplan nu och han kanske inte vill sova en sekund….men till slut borde han bli så trött så han somnar ändå?!

Jag tänkte att han får ta chansen att springa av sig på Arlanda. Vi kommer att vara där i riktigt god tid så hela familjen hinner äta lunch på Arlanda och ”springa av sig”, så vi är på gott humör, har tålamod och orkar ta hand om våran lilla 21 månaders kille.

För det kan säkert bli jätte jobbigt, samtidigt som det kan bli jätte lätt. Jag kommer såklart att blogga för er om hur flygresan gick när jag är i Thailand!

Är det någon av er som har några tips på hur man underhåller en 1,5 åring ombord på ett flygplan länge? Lämna gärna en kommentar! Alla tips mottages såklart tacksamt!

 

Spana också in

2 kommentarer

 1. Du har det redan planerat så bra! Där det ev kan spricka tror jag är ”lunch-napen”. Han kanske inte är så sugen att somna när alla lampor är tända och det är ”full rusch” i kabinen. Erfarenhet från vår Arubaflygning (14 timmar) under dagtid … Visserligen somnade vår Adam till slut men sov endast totalt 2 timmar – eftersom dagflygning. Vi jonglerade alltså 13 månaders-kille i 12 timmar … Hemresan var ”endast” 10 timmar och under kväll/natt, GUUU ville skillnad på upplevelse.

  Men barn är olika, med våra äldre barn (tjejer) upplevde jag inte lika jobbig flygning vid våra Thailandsresor. Å andra sidan reste vi aldrig samma tokiga tid, en hel dag(tid). Men då hade vi å andra sidan ”två små” (skiljer knappt 1,5 år mellan dem). Nu sköter de sig praktiskt taget själva.
  🙂
  Det kommer gå bra. Förberedelse OCH inställning räcker mycket långt!
  Njuuut, ljuvligt med snar värme!

  Kram Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *