Resmål för småbarn

Jag har fått ännu fler frågor så nästa läsarmail kommer här och det är säkert fler av er som undrar över samma sak;

”Hej!

Jag behöver lite tips och goda råd om resmål med små barn. Vi funderar på en resa i augusti som ju tyvärr är en av de varmaste månaderna i många länder kring medelhavet. Vi vill ha sol och bad, men vet inte om det är för varmt för våra barn så där års. Våra barn kommer då att vara nästan 3 år samt 5 månader. Det är ju främst den minsta vi är orolig för. Vi har funderat på Rhodos eller Mallorca. Båda mycket varma ställen i augusti. Vilket ställe är bäst för så små barn rent värmemässigt i augusti? Vilket av ställena skulle du rekommendera för så små barn?  Finns det något annat resmål kring medelhavet som du hellre skulle rekommendera för så små barn i augusti?   Tycker du att man hellre bör välja en annan restid när man har så små barn.  Anledningen till att det skulle vara just augusti är att vi skulle resa med min sambos syster som har skolbarn, men vi kan också tänka oss att åka på egen hand vid ett annat tillfälle.

Tacksam för svar!

Hälsningar Victoria”

Tack för ditt mail Victoria 🙂

Självklart kan ni resa med barn den tiden. Men ni ska ju såklart känna efter själva vad som passar er bäst. Vi reste med vår lille son Oscar när han var 11 v, 2, 5 månad i september 2010 till Side i Turkiet och då var det 30-35 gr dygnet runt, jätte VARMT med andra ord, men det blir ju vad man gör det till. Vi styrde våra rutiner lite efter honom men han sov nästan alltid ca 2h varje förmiddag och eftermiddag i sin vagn under parasollet bredvid oss och när han sen var vaken så passade vi på att äta frukost på morgonen, lunch på dagen och höll oss inomhus i Air Condition och skugga och på eftermiddagarna när han vaknat så satte vi oss oftast i baren, så han var mer eller mindre aldrig i solen mer än när han badade i poolen ca 2-3 ggr per dag för att vi svalkade av honom lite. Så det var absolut inte jobbigt på något sätt. Vi var riktigt nöjda med den semestern måste jag säga. Jag ammade lite extra då det var väldigt varmt och han hade inte lärt sig att dricka vatten, så jag ammade nästan varannan eller var tredje timme  hela dygnet, så han fick i sig tillräckligt med vätska och inte skulle bli uttorkad.

Så självklart kan ni åka i början på augusti. Rent spontant så är ju Mallorca en fantastisk ö att åka till och otroligt barnvänligt framför allt i Alcudia med en lång och dessutom långgrund sandstrand. Jag läser att medeltemperaturen i både juli och augusti är 29 grader på dagen och 20 grader på kvällen på Mallorca och ca 10-11 soltimmar per dag, vilket jag personligen tycker låter ganska behagligt när man reser med barn? Inte liksom FÖR varmt. När jag går in och läser om Rhodos så har Rhodos 32-33 gr i medeltemperatur på dagarna i juli och augusti samt 21-22 grader på kvällen.

Så rent spontant om du är orolig för att det ska vara för varmt så skulle jag nog välja Mallorca. Vi var på Rhodos i slutet av augusti förra året och då var det ca 30-35 grader varmt dygnet runt nästan och sedan var vi på Rhodos i slutet av september förra året och då låg temperaturen på ca 27-32 grader dygnet runt.

OM ni dessutom är lite oroliga så skulle jag nog gärna välja ett typiskt svenskt resort hotell där ni lätt kan komma i kontakt med reseledare om barnen skulle bli sjuka och sen välja något större och kändare barnvänligt resmål, precis som du nämner Mallorca eller Rhodos. Ni kan ju även kolla på Kreta och Cypern som oxå har många barnvänliga hotell och större resort hotell.

Det är ju alltid roligt om man åker tillsammans som du skriver med din sambos syster, så kanske dessutom barnen kan ha roligt tillsammans och ni kanske får barnvakt och kan gå ut och äta på tu man hand 😉

Som jag förstår är bebisen inte född ännu. .  . så jag skulle personligen inte boka resan INNAN bebben är född…så man vet att allt går bra och att bebben mår bra? Så kolla även med ditt BVC vad de har för rekommendationer, jag gissar det är smart att ta 3 mån sprutan och även 5 mån sprutan innan ?!

Maila / kommentera gärna om du eller någon av er andra undrar något annat?! Jag kan bara ge tips efter mina egna erfarenheter!

 

Spana också in

1 kommentar

  1. Jag är själv mer eller mindre ”uppväxt” på Sunwing Alcudia och det är verkligen en hotellanläggning jag kan rekommendera!
    Arbetade själv i Alcudia för ett par år sedan och där finns fortfarande allt man kan tänka sig för alla åldrar. OM något skulle inträffa är det lokala sjukhuset i Alcudia mycket bra. Där finns även svensk tolk.
    Jag ska på en resa nu i dagarna med min 4månaders. Den bokade vi innan han föddes, mest av anledningen att vi ville vara säkra på att få den resa och det hotell vi ville då vi inte har möjlighet att åka senare. Vi såg dock till att ha ett ordentligt avbokningsskydd OM något skulle gå fel. Men allt gick bra och det gick bra att komplettera med sonens personnummer efter födseln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *