Till vilka länder bör man vaccinera sig?

Frågan är ju oxå till vilka länder bör man vaccinera sig? Twinrix rekommenderar nedanstående länder. Så tänk på ska ni exempelvis resa till Egypten i vinter eller vår eller sommar, så glöm inte att vaccinera er då oxå. Det är ju ett land som ligger ganska långt bort, men ändå ganska nära, endast ca 5h flygresa från oss, men ändå ett riskfyllt land vad det gäller vissa smittor!

Vaccination kan vara nödvändig vid resa till många av våra vanliga resmål, däribland Thailand, Vietnam, Egypten, Grekland, Turkiet

Gå in på Twinnrix sida så hittar ni en karta där ni kan se vart risk för smitta av hepatit A och B ä som mest. Många svenskar vill resa alltmer och allt längre bort. Då är det lätt att börja känna sig hemtam lite varstans i världen och tro att resande inte är förknippat med några risker. Men som du ser på kartan nedan behöver du inte resa långt bort för att utsätta dig för hepatit A- och B-smitta. Klicka på kartan för att se om det finns risk för smitta på ditt resmål.

Behöver jag vaccination mot hepatit A och B innan min utlandsresa?

De länder som är gröna på kartan är resmål där WHO1 rekommenderar vaccination mot både hepatit A och B. Vanliga resmål som till exempel Thailand, Vietnam, Egypten, Turkiet och Grekland är länder där vaccination med Twinrix kan vara ett bra alternativ. Klicka på kartan för att se om det finns risk för smitta på ditt resmål.

Informationen ovan är lånad från Twinrix.

Spana också in

1 kommentar

 1. Hej på dig!

  Trist att ni är sjuklingar! Vi har klarat oss hyffsat. Ludvig är förkyld stup i kvarten och snoret rinner och han hostar på nätterna. Men det känns som det vart så sedan han började på dagis att det numer känns som ett normaltillstånd.
  HAr precis kommit igångmed träningen och det brukar ju tyvärr innebär att man får sig en rejäl förkylning. Även om jag hoppas att jag slipper

  Ang mössorna. Min är supergammal. Från när jag jobbade på LIndex.
  Ludvigs kommer från märket Villervalla (vet inte om stavningen blev rätt där) Tycjker det är så snyggt med stjärnor på barnkläder!

  Ha det gott KaRm!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *