Resa till Thailand med bebis :)

Ibland dimper det ner några mails från er läsare och det är jätte skoj 🙂 Nu tänkte jag passa på att svara på några frågor som jag har fått, kanske är det fler av er som undrar över samma sak?!

”Vi tänkte åka 2 veckor till Thailand i februari och våran dotter är då 4 månader. Vad ska vi tänka på där och under resans gång?
Hur ska man deklarera maten? och vad ska vi fråga hotellet osv?
 
Ingen i våran omgivning har erfarenhet av detta och dom tycker att vi reser för tidigt med henne, är det för tidigt?
Vi längtar ju så mycket efter sol & bad.”
 
Först och främst tycker jag ni har gjort ett jätte BRA val som ska åka till Thailand 🙂 Jag älskar verkligen Thailand och det är ett väldigt bra land att resa till med barn, då det är otroligt enkelt och relativt billigt att resa i Thailand och folket där är så otroligt vänliga och hjälpsamma 🙂

Även att resa med barn / bebis som är 4 månader tycker jag är perfekt såvida hon är fullt frisk 🙂 Både när vi reste med Oscar när han var 2,5 månad till Turkiet samt 7 månader när vi var i Thailand var det otroligt enkelt. Han hade inte lärt sig krypa, så , så länge de inte är så rörliga är det ju oxå väldigt enkelt 🙂 Innan de börjar utforska världen ännu mer 😉

Nu vet jag ju inte riktigt hur mycket och vad för mat du kommer att ha med dig till din 4-månaders dotter, men jag gissar att du antingen ammar eller att det är tillägg och kanske lite gröt och fruktpuré du ger henne?

När Oscar var 7 månader och vi reste till Thailand packade jag med mig alldeles för mycket mat 😉 Jag ammade honom även lite, ca 2 ggr per dag, då han inte gillade att dricka vatten, så han skulle få i sig ordentligt med vätska och inte bara vällingen.

 

 

Men i stort sett allt detta packade jag ner i min resväska åt honom 🙂 Sen förberedde jag för två portioner gröt ombord på flyget, i två burkar med bara gröt pulver och bad om varmt vatten så jag kunde göra gröt och förberedde två välling flaskor med pulver så jag även där kunde be om bara varm vatten. Jag gav honom välling vid start och landning av flyget! Och hade även med lite majskrokar och fruktpuré. Man kan ju ha tetror med välling oxå, men Oscar ville gärna ha varm välling och då går det snabbast att bara be om lite varmvatten 🙂

All barnmat / välling etc får man ta med sig genom säkerhetskontrollen på Arlanda. Dock brukar de vilja att det är oöppnade förpackningar och kommer man med en välling flaska med välling brukar man få smaka på de själv. I alla fall har det varit så när vi har rest med Oscar.

Ellas Kitchen är ju perfekt att ha med sig, de finns ju från 4 månader OM du har börjat gett henne fruktpurér. Perfekt att slänga ner i handbagaget eller strandväskan och ha som mellis när hungern tryter 😉

Sen skulle jag såklart välja ett barnvänligt eller lyxigare resort nära stranden så man slipper gå långa sträckor i solen.

Vi låg ofta vid poolen och hade såklart alltid Oscar under parasoll, men han fick såklart bada flera gånger per dag i sin UV-dräkt och med solhatt i poolen 🙂

Oscar redo för sitt första poolbad i Turkiet 2, 5 månad gammal! Jag tycker det är super viktigt med en bra UV-dräkt och UV-solhatt 🙂

Spana gärna in mina praktiska restips i kategorierna till höger och glöm inte ett litet reseapotek åt henne med alvedon, nässpray, vätskeersättning och handsprit om hon blir sjuk. Och handsrpit tycker jag är super viktigt att använda ofta!

Trevlig resa och hör av er vart ni ska Terese  och om du vill ha fler tips 😉 Alltid kul och höra om alls resor 🙂

Spana också in

1 kommentar

  1. hej,
    jag har också kommit på lite frågor om just thailandsresa som du kanske kan svara på.. brukar det finnas möjlighet att ha barnsäng på hotellet/låna/köpa? hur är det med barnmat på plats, finns det burkmat att köpa? finns det några blöjsorter som man känner igen? hälsningar jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *