Kroatien med barn

Att resa till Kroatien med barn är frågan ?! Jag har aldrig gjort det, men skulle såklart gärna vilja göra det med Oscar.

Om vi skulle åka till Kroatien skulle jag nog välja att åka till Split eller Makarska Rivieran, framför allt föratt  jag har hört så otroligt mycket bra om just dessa orter.

Något som även intresserar mig är att öluffa i Kroatiens Skärgård då landet har många mysiga öar.

Kroatien kanske inte är det mest barnvänliga landet, men jag skulle alla gånger resa hit med lite större barn. Kan ju kanske vara skönt om man har barn som kan och orkar gå själv så man slipper ta med sig en barnvagn då det är framför allt mycket klapperstensgator och steniga stränder eller klippor som man badar ifrån.

Annars skulle jag såklart välja ett riktigt bra hotell nära stranden. Om vi skulle åka till Split blev jag riktigt sugen på detta fina hotellet; Le Merdien Lav som har både vanlig pool och barnpool, vilket kan vara relativt ovanligt i Kroatien ser jag när jag läser om flera olika hotell. Precis vid stranden ligger hotellet och har även underhållning för barn, förmodligen internationell underhållning 🙂

På Makarska Rivieran finns ett hotell som ser super mysigt ut som även ligger väldigt nära stranden och har både pool och barnpool och det hotellet heter Blue Sun Soline.

Nu är ju såklart inte pool och barnpool så viktigt för alla som reser med barn, men ändå ett bra alternativ tycker jag. Har man lite äldre barn kanske man bara hänger på stranden. Hittills har vi hängt mycket vid poolen för vi tycker att det har vart enklast och skönast och sen bar gått ner till stranden typ en till två gånger per dag och ändå badat i havet 🙂

Makarska rivieran

Spana också in

2 kommentarer

  1. Hej!

    Jag jobbade i Split som guide förra året, och jag kan definitivt rekommendera Le Meridien Lav. Minuset med det hotellet är att det ligger 8 km från Split.. Så det ligger lite mitt emellan Split och Makarska Riviera. Rekommenderar mer Blue Sun Soline än Le Meridien Lav! 🙂

    Hoppas att ni hittar rätt hotell!

    MVH

    David

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *