Chaniakusten med barn :)

Att resa till Kreta är ju såklart super vanligt under sommarhalvåret, säsongen på Kreta brukar strecka sig från cirka slutet av april – mitten av oktober 🙂 Och framförallt barnvänligt som jag nämnde i mitt tidigare blogginlägg 🙂

Chaniakusten har jag tyvärr aldrig besökt, men tror att jag får större anledning att besöka den nu sen Oscar kom 🙂 Där finns många små mysiga och barnvänliga orter som nästan har vuxit ihop med varandra.

Chaniakusten ligger på Kretas nordvästkust, på samma breddgrad som Nordafrika. Här finns även öns bästa stränder men också närheten till Chania stad, en av Medelhavets trevligaste städer. Hit reser framför allt barnfamiljer som vill ha en lugn skön strandsemester, trevliga middagar och kanske lite shopping i Chania stad 😉

Rent spontant när jag bara läser om resmålen blir jag extra sugen att åka till Agia Marina. Där jag hittar ett super mysigt hotell som heter Alexandra Beach som även ligger precis vid stranden och har både två poller och barnpool.

När man är utomlands ska man vara väldigt uppmärksam på HUR och EXAKT VAR hotellet ligger, då trafiken ofta inte är densamma som hemma i Sverige och det kanske inte finns övergångsställ etc överallt. Så en prioritering för mig när man reser med barn är nog att se till att det inte är några trafikerade vägar precis vid hotellet eller att hotellet ligger precis vid stranden så man ”slipper” korsa en stor gata. 

Å vad jag blev sugen på att åka till Grekland och Kreta nu 🙂

Alexandra Beach

Bild lånad från VING.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *