Asien – barnvänligt :)

Nu kommer det sista blogginlägget från min vän Malin som har varit ute och rest jorden runt med sin lilla familj 🙂 För er som inte läst de tidigare inläggen gör gärna det bland mina gästbloggare, så får ni läsa mer eller mindre om hela deras resa och om alla platser de har besökt under deras 3 månader långa jorden runt resa 🙂 Jag sitter fortfarande och avundas om deras härliga resa. Det är så himla inspirerande att höra om deras resa och det går verkligen att resa JORDEN RUNT MED BARN 🙂 Tveka inte om du har dessa planer 😉

Idag landar Malin & familjen på svenskmark, här kommer hennes sista reseberättelse 😉 Läs och avundas 😉

”Nu börjar vår jordenrunt resa lida mot sitt slut! Vi har hunnit med Gilis Island, Seminyak och nu Singapore igen sedan mitt senaste inlägg! Kan inte förstå hur fort tiden går, vad hände med tre månader?

Att resa med barn i Asien har varit väldigt lätt och smidigt! De älskar verkligen barn, speciellt blonda små barn. 🙂 Vår erfarenhet har varit att det aldrig är problem att ha med sig barn på restauranger och barer här. Det ända är väl att det sällan finns bra vägar att gå med barnvagn på… Så jag kan verkligen rekommendera att ta med en bärsele! Vi köpte en (Axel &Ida) innan vi åkte och den har varit guld värd. Ute på stan, på djungelturer, äventyr, flygplatser osv…

En annan sak som varit toppen att ha med sig är Ipad. Ja jag vet, man ska kanske inte uppmuntra små barn att se på tv, men oh vad bra det är när dom gör det… 🙂 Måste säga att jag släppt mycket på mina principer ang barnuppfostran under dessa månader! Vi har laddad ner olika Teletubbies avsnitt och den geniala Baby Einstein! Edgar älskar det! Så när vi äter middag på kvällarna och Edgar inte orkar sitta still längre, så har vi haft med Ipad och alla är nöjda! Vi njuter av middag i lugn och ro och Edgar klappar i händerna och härmar djuren på tv osv… Kanske inte Anna Whalgren metod direkt, men men! 🙂

Maten, vad ska jag säga… I början av resan åt ju Edgar mest barnmat, och det fungerade ganska bra i Usa där allt finns att köpa. Men det gick inte att få ihop barnmats tillagning när man oftast är på språng. Så Edgar har lärt sig att äta dt mesta under resans gång! I Korea var det tyvärr mycket Mc Donalds ( stackars barn) för Kimchi och andra inhemska läckerheter gick inte hem hos min ettåring!! Jag är inte alls lika stressade över matätandet som jag var innan resan, utan han äter när han är hungrig och så länge han verkar nöjd och glad och busig så är väl det bra! Sen har vi ju faktiskt haft välling med oss hela tiden! Så då vet jag ju att han får i sig i alla fall en flaska på kvällen. Vällingen har vi packat i vagnväskan, mycket smart tycker jag! Vi hade med oss 4 paket som har räckt hittils!

Mitt nästa tips att ha med sig är ju en bra resevagn och väska till den! Väskan som dras som en vanlig resväska med hjul, får man plats med hur mycket extra grejer som helst!

Min erfarenhet av boende, är att man ska lägga lite tid på att hitta bra boende och kanske lägga lite mer pengar på just det! För faktum är ju att man inte riktigt kan vara ute hela nätterna som förr och man kommer att spendera en hel del tid i just hotellrummet! Vi har ju både hyrt hus/condo i Usa och bott på en massa olika hotell. Att hyra någons hus eller lägenhet är verkligen att rekommendera, men även bra hotell med stora rum och bra läge är ju super! Gör lite efterforskning innan ni åker, det hade inte vi gjort på alla ställen…

Jo, så var vi i alla fall påväg mot en liten paradis ö utanför Bali, Gilis Island! Helt underbart måste jag säga! Från ganska hektiska Bali med myket trafik, shopping och människor till en ö med endast häst och vagn eller cykel som trafikerade gatan… Vi bodde på ett resort mitt på stranden ( allt ligger iof mitt på stranden, ön är inte så stor) med en super härlig pool och vackra omgivningar! Edgar älskade att komma hit! Poolen där Edgar upptäckte att han kan simma själv ( med armpuffar) och hoppa från kanten, var favorit sysselsättningen. Men även alla hästar och även cykeltur runt ön var succe i Edgars ögon! Han var snart kändis på hotellet, där han sprang runt och gjorde high five och hang loose till alla! Så roligt att han pratar sitt vanliga bebisspråk och lite vanliga ord som mamma, tack osv, så kommer det ett och annat Hi eller moon eller dog… Som en liten svamp suger han åt sig språket… 🙂
Mycket mygg, och andra tropiska små kryp fanns det ju oxå, men jag tycker vi klarade oss bra ändå! All mat typ kex, välling osv hade vi i minibaren och myggspray hade vi köpt hemma som fanns för barn under 3 år! Vi mötte ett annat par här med en liten tjej på 2.5 från Amsterdam som vi umgicks lite med. Men om jag tyckte att vi var ganska coola som reser med en ettåring, så Oh My God. Dom hade varit borta i 4 månader med ryggsäck och bott i små bungalow utan aircondition och ätit på lokala marknader med sin lilla tjej. Där fanns det inga problem alls, inte ens en barnvagn hade de med sig! Varför krångla till det?!
Efter en vecka på Gilis Island åkte vi tillbaka till Bali. Oj vilken resa! Först båt i nästan 2 timmar, hm inte mycket flytväst där inte. Sen en överfull shuttle/taxi utan fungerande aircondition ( vi kanke var inspirerande av våra nyfunna vänner) i 1.5 timme. Oh vad svettigt och jobbigt! Men den som inte klagade alls var Edgar. Han gillade läget och stod mest i mitt knä och vinkade och babblade.

Sista vackan spenderade vi i Seminyak på Bali! Bodde på bra hotell med en mycket bra pool för Edgar och åt på bra restauranger. Tyvärr måste jag säga att stränderna på Bali förutom på Gilis Island är ganska skräpiga, och alldeles för stor vågor för små barn. Så bra hotell med bra pool är ett måste!

Nu är vi i Singapore och spenderar våra sista tre dagar ( och sista pengar) 🙂 på denna underbar semester! som julklapp till oss själva har vi tagit in på ett riktigt lyxigt hotell med all dess bekvämligheter, Marina Bay Sands… Vi njuter och har lite ångest för att vår resa snart är slut!
Vi kommer leva länge på denna erfarenhet! Vem vet, med nästa barn kanske det blir en långresa till runt jorden??? ”

Vem vet, nästa gång ni får läsa om en resa med barn jorden runt så kanske jag själv bloggar om den 😉 Vi kan ju alltid hoppas 😉

Spana också in

4 kommentarer

  1. men hur gjorde dom med typ boendet hemma o så? lyckades de hyra ut det för den tiden eller fick de ha kvar de kostnaderna (hyra, el, bredband osv)?

  2. men hur gjorde dom med typ boendet hemma o så? lyckades de hyra ut det för den tiden eller fick de ha kvar de kostnaderna (hyra, el, bredband osv)?

  3. Härligt! Min drömresa (nu) är att besöka Los Angeles, San Francisco, LAS Vegas (ja faktiskt). Åh tänk om vi skulle få råd till det vid mitt 40-årsfirande (om fyra år), men jag tror tyvärr inte det. Vi vill ju inte stanna hemma och spara pengar ända till dess …

    Undrar också samma sak som Jennie ovan.

  4. Härligt! Min drömresa (nu) är att besöka Los Angeles, San Francisco, LAS Vegas (ja faktiskt). Åh tänk om vi skulle få råd till det vid mitt 40-årsfirande (om fyra år), men jag tror tyvärr inte det. Vi vill ju inte stanna hemma och spara pengar ända till dess …

    Undrar också samma sak som Jennie ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *