Kos med barn?! ;)

Att resa till Kos med barn kanske inte är det första man tänker?! 😉 Jag var på Kos när jag var 18 år och åkte på min första utlandsresa tillsammans med min bästa vän 🙂 Det var ju såklart en party-party resa 😉 Hihi….. Då hade jag ju inte ens en tanke på att jag skulle kunna resa till Kos på semester med barn 😉

Men en av mina nära vänner har vart på Kos nu i höstas med sin lilla dotter och Kos har så mycket mer att erbjuda än bara party 😉 Dock skulle jag kanske undvika att resa till Kos under högsäsongen, mitten av juni-mitten av augusti, men innan och efter är ju en perfekt tid att resa med barn och klimatet är underbart 🙂

När jag fick höra om min väns resa till Kos, som ni även får möjligthet att läsa om nu, så blev jag riktigt sugen att åka till Kos, just i september 😉

”Vi var på Kos  i mitten av september som är favoritmånaden nr 1 för en resa till medelhavet. Dagsemperatur ca 30 och ca 27 i vattnet. Partysäsongen är över ( även om några barer på bargatan i Kos stad fortfarande håller öppet) 😉

Istället är det mest pensionärer, barnfamiljer och par. Stranden i Kos stad sträcker sig många kilometrar längs kusten. Det är finkornig sand inne i Kos Stad medans det i Lambi är mer stenigt. Men ju stenigare, desstu klarare vatten! ” Alla” cyklar! Landskapet och terrängen är platt. Cykelsits för barn finns att hyra och det finns även gott om cykelbanor. Kombinera två länder på din semester med att ta en dagstur från hamnen i Kos stad till Bodrum i Turket.
 
Vi bodde på Aegean Houses i Lambi,  20 minuters promenad från Kos stad. En alldeles lagom sträcka att promenera in för middag och shopping. Hotellet är välskött, rent och snyggt med många återkommande gäster. Här finns 1-, 2- och 3- rumslägenheter. Lägenheterna har mycket bra köksutrusning så vill man laga egen mat går det alldeles utmärkt. En större supermarket ligger 200m från hotellet. Dessutom finns både bageri, slaktare och fruktaffär på vägen in till Kos stad. Tips! På hotellets restaurang åt vi semesterns godaste souvlaki… Det där med romantiska middagar gick ju så där… Vi var glada om vi han äta vår gyros innan dottern blev missnöjd i vagnen. 😉
Vi reste med 7- månaders bebis och fick barnsäng, skötbord (inkl badbalja), babyvakt och barnstol. Det gjorde vår semester såå mycket bättre 😉 Att dottern fick både höstblåsor och sin första tand, är en annan historia 🙁 ”

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *