Ännu mer jorden runt med barn :)

Min vän Malin är FORTFARANDE ute på sin jorden runt resa med Edgar och hennes man förstås 😉 Jag avundas varje gång hon mailar mig sina härliga inlägg 🙂 Nu har jag fått ännu ett till som jag tänkte bjuda er på 😉 Ni får ju så mycket mer resa med barn tips nu än vad jag kan ge er, eftersom jag är en hårt heltidsarbetande morsa nu och inte hinner resa för tillfället 😉 Så jag är super glad att jag kan bjuda er på några härliga gästblogginlägg som kan inspirera er till er kommande resa 😉

”Nu har vi varit både i Singapore, Kuala Lumpor och en liten ö utanför Borneo/ Malaysia kallad Sipadan, och befinner oss på Bali!

Måste säga att resa med barn har varit mycket lättare än vad jag trodde. Klart att det är lite jobbigare och mer planering än när man är själv, men att resa med ett barn är faktiskt inget jobbigt alls 😉 Flygresorna har gått super bra! 🙂 Mycket Teletubbies och Baby Einstein, och springa i mittgången ( efter att flygvärdinnorna är färdiga med sin servering såklart) och en del mutor med snacks och nya leksaker så har tiden ombord på flyget gått snabbt och lätt! 😉

Singapore var varmt, hektiskt och väldigt härligt! Vi hälsade på några vänner där som tog oss runt och visade det mesta av det man ska se! 🙂 Inte jätte barnvänlig stad, och väldigt små hotellrum! Men vi aktiverade vår son med zoo, parker och poolen på hotellet! Våra kompisars hemhjälp satt även barnvakt så vi kunde upptäcka de berömda roof top bars…

Efter en vecka i Singapore åkte vi till Kuala Lumpor! Wow vilken härlig, kaotisk storstad! Här bodde vi super lyxigt med stort rum på ett 5 stjärnigt hotell för inte alls mycket pengar! Edgar blev även här jagad och uppvaktad. Hur många kort kan man ta på ett okänt barn undrar jag?  😉
Han älskar att människor kommer fram och hälsar, så det känns ok! Kula Lumpor tillskillnad från Singapore var en mycket barnvänlig stad! Massa parker med lekplatser och badmöjligheter. Lätt att ta sig runt och en massa god mat! Att åka taxi här är som ett skämt! Inga bilbälten och alla kör som galningar! Vi lämnade ju vår bilbarnstol på Hawaii, så nu sitter Edgar i mitt knä! Man vänjer sig ganska snabbt, att så är det bara i dessa länder! 😉

Min man och jag är båda dykare, och vi hade planerat in ett riktigt kännt dykställe på denna resa, som hade barn passning på resortet. Så efter 4 dagar i KL ( Kuala Lumpor) åkte vi till detta dyk mecka, nämligen en liten ö utanför Borneo, Sipadan! 🙂
Resan dit var både lång och krånglig, men trots detta upplevde jag att det gick smidigt med Edgar! Sista biten var med båt, och han älskar verkligen båtar. Men då var han så trött efter en hel dags resande så han somnade och missade hela båtturen!
Sipadan var verkligen en liten ö, med ingenting att göra förutom dyka. Edgar blev passad av gulliga tjejer och mamma och pappa kunde dyka! Härligt! 🙂

Men nu är vi på Bali! Underbart! Första dagarna bodde vi i Nusa Dua, väldigt turistig ort, på ett fantastiskt fint resort som hade allt! Stor barnpool, klubb för dom lite äldre barnen, lekplats osv. Väldigt skönt och annorlunda från vår tidigare destination. Men vi ville se mer av Bali än detta, vi ska ju ändå vara här i över 3 veckor! Så just nu är vi uppe på östkusten men ska lämna den imorgon för att åka ut till en liten paradis ö utanför Lombok, Gili Island. Vi hoppas på fina stränder och lite lugnare tempo!
Vi verkligen njuter av denna resa och hoppas att Edgar kommer att komma ihåg lite av den! Känns väldigt lyxigt att få göra detta tillsammans hela lilla familjen! Att resa är ju livet! 🙂

Ja, vem vet vi kanske hinner få ännu ett gästblogginlägg från Malin 😉 De har ju fortfarande 2 veckor kvar av sin 3 månaders resa 😉 Nu längtar i alla fall jag & Oscar efter att de ska komma hem, så vi kan få ha en playdate med dem 😉 Innan träffades vi ju nästan varje vecka och lekte 😉 Och nu har kidzen inte fått lekt på 3 månader 😉 Edgar – kom hem NUU, Oscar vill leka m dig 😉

Är det någon som vill gästblogga hos mig? Hör av dig bara; lina_g80@hotmail.com  Jag är helt övertygad om att det finns massor av mammor/pappor som vill läsa om er familjeresa 😉 Vi inspirerar ju varandra till det BÄSTA SOM FINNS 🙂

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *