Bodrum :)

Jag har en vän som i somras var i Bitez som är en lugn liten ort längs Bodrums kust. De ville ha en veckas prisvärd semester på ett mindre hotell och fastnade för Bitez Han Beach Resort. Det var ju toppen med all inclusive när de reste med deras 5- månader gamla dotter, tyckte de 🙂

Detta är i stort sett det enda hotellet som ligger direkt på stranden i Bitez. Hotellet är familjärt och plus i kanten är ju om man har ett rum med havsutsikt, dock är rummen ganska små. De fick barnsäng från hotellet och i restaurangen finns barnstolar 🙂

All inclusive på 3-stjärnigt hotell går EJ att jämföra med de lyxigare hotellen. Maten på hotellet höll ändå hög klass och en del turkiska specialiteter, meze, fin salladsbuffé och två kvällar med BBQ. Vi var nöjda men gick ändå ut och åt både lunch och middag ett par gånger. Att testa den lokala kebaben är ett måste!  😉
 
Följer man strandpromenaden finns det gott om strandrestauranger med solsängar, hammockar och mysiga kuddar att lägga sig vid. Stranden är finkornig med lite småsten här och där och det är långgrundt i hela viken. Perfekt för barn! 🙂 Åt andra hållet i viken finns lyxiga och coola strandklubbar. Där lägger man till med egen båt 😉 Många rika och kända turkar turistar själva i Bodrums olika orter, kanske därför som Bodrum kallas för Turkiets Saint Tropez…  För att ta sig in till Bodrum stad hoppar man bara på en dolmus. Det är där den fina och roliga shoppingen för mammor finns 🙂

Ja, vad säger ni kära läsare? Sugna att åka till Turkiets Saint Tropez med Kidzen??? Jag är 🙂 Ett av dem få ställen i Turkiet som jag INTE har besökt  😉 Kanske dax att ändra semester planerna redan nu för nästa år?! 😉

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *